Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2020,
9.28

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Natisni članek

Santiago Bernabeu špansko prvenstvo Real Madrid

Petek, 30. 10. 2020, 9.28

3 leta, 5 mesecev

Stadion Santiago Bernabeu 2.0

Dogaja se! Real gradi spektakularno "vesoljsko ladjo". #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

"Kot v hollywoodskem filmu," so zapisali pri Marci, španskem športnem dnevniku, ki pozorno spremlja dogajanje pri belih baletnikih, ter se navezali na zadnjo videoobjavo Reala, ki prikazuje potek prenove stadiona Santiago Bernabeu in njegovo končno podobo.

Barcelona
Sportal Ob "hat-tricku" napadalca Juventusa je z 2:0 v Torinu zmagala Barcelona

Kaj se dogaja s stadionom Santiago Bernabeu v Madridu? Nogometaši Reala v tej sezoni domače tekme igrajo na stadionu Alfredo di Stefano. Ta sprejme zgolj šest tisoč gledalcev, na njem tekmuje tudi druga ekipa madridskega velikana (Real Madrid Castilla), a tribune zaradi strahu pred širitvijo novega koronavirusa samevajo. Zvezdniki v belih dresih tako igrajo na stadionu, ki je svetlobna leta oddaljen od blišča objekta, ki nosi ime po legendarnem predsedniku Santiagu Bernabeuu in si je prislužil kultni status v zgodovini nogometa.

Real Madrid bo do nadaljnjega gostil tekmece na stadionu Alfredo di Stefano. | Foto: Reuters Real Madrid bo do nadaljnjega gostil tekmece na stadionu Alfredo di Stefano. Foto: Reuters

Ker pa poteka ogromna prenova mogočnega stadiona Reala, bodo beli baletniki še nekaj časa gostili tekmece na "rezervnem" objektu. Ko bodo gradbena dela končana, se bo lahko madridski Real pohvalil z enim izmed najbolj modernih stadionov na svetu. Njegova futuristična oblika bo spominjala na vesoljsko ladjo. Zunanjost bo bleščeče srebrne barve, ogromna pridobitev in največji tehnološki podvig pa bo premična streha.

Beli baletniki so zadnjič na "starem" stadionu Santiago Bernabeu nastopili pred osmimi meseci, ko je Real na velikem derbiju odpravil Barcelono z 2:0. | Foto: Guliverimage/Getty Images Beli baletniki so zadnjič na "starem" stadionu Santiago Bernabeu nastopili pred osmimi meseci, ko je Real na velikem derbiju odpravil Barcelono z 2:0. Foto: Guliverimage/Getty Images

Gradbena dela potekajo vse od pomladi in v nepredvidljivih časih, ki jih je zaznamovala epidemija koronavirusa, ne mirujejo. Še več, koronakriza je Realu celo olajšala odločitev, da se začasno preseli drugam in gosti tekmece na Alfredu di Stefanu, medtem pa lahko Santiago Bernabeu pospešeno pridobiva novo preobleko. V tem času nastaja Santiago Bernabeu 2.0.

Real Sociedad
Sportal Real Sociedad z novo zmago spet prevzel vodstvo

Gradbena dela naj bi bila končana čez dve leti. Oktobra 2022 bi lahko Real že prerezal rdeči trak in predstavil prenovljen stadion. Stroški bodo ogromni, zrasli naj bi do 750 milijonov evrov, o tem, kako spektakularna je prenova bodoče "vesoljske ladje", pa se lahko prepričate kar sami.

Ne spreglejte