Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
8. 10. 2019,
21.43

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,84

2

Natisni članek

Sandro Bloudek Slaven Belupo NK Maribor NK Maribor

Torek, 8. 10. 2019, 21.43

4 leta, 6 mesecev

Sandro Bloudek pri Slaven Belupu

Nekdanji biser slovenskega nogometa in Milana našel službo na Hrvaškem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,84

2

Sandro Bloudek | Sandro Bloudek je leta 2013 v dresu Aluminija dosegel edini zadetek v 1. SNL. | Foto Vid Ponikvar

Sandro Bloudek je leta 2013 v dresu Aluminija dosegel edini zadetek v 1. SNL.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska kolonija v hrvaškem prvenstvu je bogatejša za še enega člana. Pridružil se ji je tudi Sandro Bloudek, nekdanji veliki up slovenskega nogometa, ki je postal pomočnik trenerja hrvaškega prvoligaškega kluba Slaven Belupo. V novi vlogi bo debitiral na srečanju proti Rijeki, ki jo vodi rojak Simon Rožman.

Jasmin Kurtić
Sportal Zavrnil reprezentanco BiH, ker mu je Slovenija dala kruh

Hrvaško nogometno prvenstvo postaja vedno bolj zanimivo za slovenske ljubitelje. Pri zagrebškem Dinamu že dlje časa izstopa standardni slovenski reprezentant Petar Stojanović, na vroči trenerski stolček na Reki je sedel Simon Rožman, Žiga Frelih, mladi vratar Interja iz Zaprešića, pa je prejšnji konec tedna zaslovel s podvigom, saj je v zadnjih sekundah srečanja svoji ekipi z zadetkom priigral točko na gostovanju v Pulju. Po novem bo slovenske barve v hrvaški prvi ligi zastopal tudi Sandro Bloudek.

Njegov oče je pisal zgodovino z Mariborom

Ni manjkalo veliko, pa bi Sandro Bloudek kot najstnik zaigral za AC Milan v prvenstvu. | Foto: Reuters Ni manjkalo veliko, pa bi Sandro Bloudek kot najstnik zaigral za AC Milan v prvenstvu. Foto: Reuters 33-letni Štajerec je svojčas spadal med najbolj nadarjene nogometaše na tem delu Evrope. Kot najstnik se je iz Maribora preselil v Milano, kjer je trkal na vrata članske ekipe in celo nekajkrat kot 18-letnik sedel na klopi na tekmah serie A. Čeprav je veliko obetal, se mu med zvezde ni uspelo izstreliti. Zaradi takšnih in drugačnih razlogov, imel je tudi nekaj zdravstvenih težav, se kariera ni zapeljala v smer, ki bi jo želel.

Ko se je z 22 leti vrnil iz Italije, je najprej nosil dres Varteksa iz Varaždina, nato je moč hrvaškega prvenstva okušal tudi v Šibeniku, se podal še na Nizozemsko, v Belgijo ter Bosno in Hercegovino, kjer je njegov oče Marin Bloudek, tudi nekdanji strateg Maribora (z vijolicami se je vpisal v zgodovino kot trener, ki je osvojil prvi pokal leta 1992), vodil Široki Brijeg.

Slaven Belupo je vajen sodelovanja s Slovenci. Pri klubu iz Koprivnice so nedavno igrali Dalibor Stevanović, Matjaž Rozman, Nejc Potokar ... | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slaven Belupo je vajen sodelovanja s Slovenci. Pri klubu iz Koprivnice so nedavno igrali Dalibor Stevanović, Matjaž Rozman, Nejc Potokar ... Foto: Urban Urbanc/Sportida

Leta 2013 se je vrnil v domovino, zaigral v Prvi ligi Telekom Slovenije pri Aluminiju, nato pa počasi sklenil profesionalno kariero. V prejšnji sezoni je igral za tretjeligaša Bistrico, nato pa se povsem posvetil trenerskemu delu.

V Sloveniji je nazadnje treniral upe NK Maribor do 14 let, nato pa sprejel ponudbo Tomislava Stipića, 40-letnega Hrvata, ki je postal novi trener Slaven Belupa. Slaven v hrvaškem prvenstvu zaseda osmo mesto, Bloudek pa bo na klopi kluba iz Koprivnice debitiral 19. oktobra, ko bo skušal v slovenskem spopadu prekrižati načrte Rožmanovi Rijeki.

NK Triglav Kranj NK Olimpija
Sportal Po čudežnem preobratu Olimpije do podviga še Aluminij #video
Ne spreglejte