Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 2. 2017,
8.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Gornik Zabrze Sandi Arčon ND Gorica Andrej Kotnik Poljska Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 9. 2. 2017, 8.37

6 let, 6 mesecev

Sandi Arčon

Poljski rekorder prepričal Slovenca s strelsko sušo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Sandi Arčon Gorica | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Novogoričani v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije ne bodo mogli več računati na pomoč Sandija Arčona. Krilni nogometaš, ki je prejšnji mesec zastopal barve Slovenije v Abu Dabiju in nastopil za Katančevo B-reprezentanco, se seli na Poljsko. Strelec petih jesenskih zadetkov v 1. SNL bo dve leti in pol nosil dres Gornika iz Zabrzeja.

V jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije je bil nekaj časa najbolj vroči strelec. Sandi Arčon je do konca avgusta dosegel kar pet zadetkov in poskrbel, da so se tuji klubi začeli zanimati zanj. Nato je njegova strelska forma popustila.

Do konca prvega dela se ni več vpisal med strelce, kar pa ni zmotilo Srečka Katanca, da mu ne bi namenil priznanja in ga vpoklical v reprezentanco. Prejšnji mesec je tako v Abu Dabiju zastopal barve domovine in zaigral za B-reprezentanco.

Z Romuni se ni dogovoril

Med reprezentančno akcijo v ZAE se je omenjala možnost nadaljevanja kariere v Romuniji, a je dogovor s klubom Gaz Metan padel v vodo. Mesec dni pozneje se je dogovoril s poljskim snubcem in zapustil mesto vrtnic. Gorica je po Andreju Kotniku ostala še brez enega pomembnega igralca, ki je spadal med nosilce igre.

Odšel je hitri krilni napadalec iz Šempetra pri Gorici, ki je sklenil pogodbo s poljskim drugoligaškim klubom Gornik Zabrze. Nekdanji klubski velikan poljskega nogometa, ki se lahko pohvali s kar 14 državnimi naslovi (zadnjega je osvojil leta 1988), se želi vrniti med najboljše.

Gornik in Wisla poljska rekorderja

Leta 1970 je zaigral v finalu pokala pokalnih zmagovalcev, kjer je ostal praznih rok proti Manchester Cityju (1:2), še vedno pa je poljski rekorder. Ima največ državnih naslovov, spoštljiv dosežek pa si deli s krakovsko Wislo. V zadnjih letih je daleč od nekdanje slave. V drugi ligi je prezimil na osmem mestu, pot do višje uvrstitve pa bo iskal tudi s pomočjo 26-letnega Slovenca.

Arčon je z Gornikom podpisal dvoinpolletno pogodbo. V tujini ne bo igral prvič, saj se je pred leti že mudil v Izraelu (Ashdod). Druga poljska liga bo v spomladanski del uradno vstopila čez dva tedna. V drugi poljski ligi igrajo še trije slovenski nogometni legionarji. To so Alen Ploj, Matic Žinko in Dejan Djermanović, v prvi ligi pa slovenske barve po odhodih Bobana Jovića in Saša Aleksandra Živca zastopata le še Denis Popović in Uroš Korun.

V soboto proti Slaven Belupu

Vrtnice so se v zadnjih dneh merile z drugoligaškimi tekmeci. V torek so po zaslugi zadetka nigerijskega novinca Donatusa Edafeja premagali kranjsko Zarico, v sredo pa so se s sosedi iz Goriških Brd razšli brez zadetkov. V soboto se bodo v Čatežu ob Savi pomerili s hrvaškim prvoligaškim klubom Slaven Belupo, za katerega igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Dalibor Stevanović.
Ne spreglejte