Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 3. 2015,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Inter Samir Handanović Roma Barcelona serie A

Četrtek, 5. 3. 2015, 15.30

8 let

Samir Handanović: liga prvakov ali pa slovo od Interja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi vratar slovenske reprezentance Samir Handanović ima z milanskim Interjem pogodbo sklenjeno do leta 2016, a je kljub mikavni ponudbi črno-modrih, ki vključuje zajeten dvig plače, še ni podaljšal.

Zakaj Samir Handanović ne sprejme ponudbe Interja, ki mu ponuja večje prejemke in si ga želi zadržati vsaj do leta 2018? Ljubljančan, ki bo poleti dopolnil 31 let, na plačilni listi Interja ne zaseda najvišjih mest. Na leto prejema okrog dva milijona evrov, milanski velikan pa mu ponuja zajeten dvig plače. Če bi pristal na podaljšanje pogodbe do leta 2018, bi na leto zaslužil vsaj tri milijone evrov, kar sovpada z izhodiščem Handanovićevih zastopnikov, ki se z vodstvom Interja dogovarjajo o prihodnosti Ljubljančana v prestolnici Lombardije. Pogajanja trajajo že več tednov, dogovor pa po poročanju italijanskega športnega dnevnika La gazzetta dello Sport še ni sklenjen. Zakaj?

V Milanu že tretjo sezono, a še brez nastopa v ligi prvakov

Poleg denarja se pojavlja še drugi motiv, ki močno vpliva na pripravljenost izkušenega Slovenca, da bi ostal zvest Interju. Ko se je Handanović iz Vidma preselil v Milano, je že spadal med bolj spoštovane vratarje na svetu. Pri Interju, ki je bil pred petimi leti evropski prvak, je želel izkusiti, kako je biti član evropske klubske elite, a je na San Siru naletel na številna razočaranja, ki so ga oddaljila od vodilnih mest.

Med vratnicama Interja stoji že tretje leto zapored in prejema visoke ocene za nastope, še vedno pa se mu ni uresničila velika želja: debi v ligi prvakov. Še več, takoj po prihodu je prvo leto ostal brez vseh evropskih nastopov, zgodovina pa bi se lahko ponovila tudi v tej sezoni, saj je Inter šele na repu deseterice. To bi bil velik udarec za ambicioznega Ljubljančana, ki je z Udinesejem zaigral v odločilnem krog kvalifikacij lige prvakov, z bogatejšimi Milančani pa se tekmovanju vseh tekmovanj sploh še ni resneje približal.

Zaradi želje, da bi končno zaigral v ligi prvakov, je večina italijanskih medijev prepričana, da se bo Handanović na podaljšanje pogodbe z Interjem odzval šele po koncu sezone, ko bo znano, ali si je milanski klub zagotovil sodelovanje v ligi prvakov.

Če bi črno-modri ostali brez velike nagrade, bi bil lahko to nazoren znak, da se poti Interja in slovenskega vratarja razhajata. Če bi odšel, bi Inter zanj zahteval vsaj 12 milijonov evrov odškodnine, med kandidati, ki bi ga lahko nasledili, pa najbolj izstopa mladi vratar Genoe Mattia Perin.

V Rimu iščejo naslednika De Sanctisa, omenja se tudi Barcelona

Govorice o tem, da bi ga v svoje vrste rade volje sprejela Roma, na Apeninskem polotoku še niso utihnile. Sinovi volkulje so v serie A na visokem drugem mestu in imajo v tem trenutku bolj ali manj že zagotovljeno udeležbo v ligi prvakov v sezoni 2015/16. Zanimivo je, da v Rimu brani 37-letni veteran Morgan De Sanctis, ki je mlademu Sarmi pred leti odžiral mesto v udarni postavi Udineseja. Handanović se je po številnih posojah v Videm vrnil šele leta 2007, ko je De Sanctis odšel v Sevillo, zdaj pa bi lahko slovenski legionar nekdanjega soigralca zamenjal med vratnicama Rome.

V zadnjih dneh so se na prvega vratarja slovenske reprezentance spomnili tudi španski mediji, ki ga ponovno povezujejo z Barcelono. Handanović se je lani pojavil na širšem seznamu slovitega katalonskega kluba, ki je iskal naslednika Victorja Valdesa. Našel ga je v Nemčiji (Marc Andre ter Stegen) in Čilu (Claudio Bravo), do januarja 2016 pa zagotovo ne bo menjal vratarjev, saj zaradi kazni do takrat ne sme kupovati novih igralcev. Handanović ima za zdaj pogodbo z Interjem veljavno do poletja 2016.

Ne spreglejte