Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
29. 9. 2016,
11.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Liga Europa Samir Handanović Džengis Čavušević Robert Berić Bojan Jokić Josip Iličić Nejc Skubic nogomet

Četrtek, 29. 9. 2016, 11.28

6 let, 6 mesecev

Pred današnjimi tekmami lige Europa

Samir Handanović je zadovoljen s tem, kar vidi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Samir Handanović Inter | Foto Reuters

Foto: Reuters

Tekme 2. kroga nogometne lige prvakov, v katerih smo videli kar nekaj slovenskih nastopov, so za nami. Zdaj so na vrsti tekme 2. kroga lige Europa. Tudi te ne bodo minile brez slovenske udeležbe.

V skupini K Inter čaka gostovanje v Pragi pri tamkajšnji Sparti. To bo obračun dveh klubov, ki sta v prvem krogu ostala praznih rok. Inter si je privoščil velik spodrsljaj in pred domačimi navijači klonil z 0:2 proti izraelskemu Hapoelu Be'er Shevi. A prav po tej tekmi je Inter zaigral veliko bolje in v naslednjih treh prvenstvenih tekmah nanizal dve zmagi in remi.

Na to je pred današnjo tekmo, opozoril tudi Samir Handanović, ki je nastopil na novinarski konferenci večer pred obračunom. "V zadnjem času smo se močno izboljšali. Sem zadovoljen s tem, kar kažemo v zadnjem času. Imamo še veliko prostora za izboljšave, a najbolj pomembno je, da napredujemo," je dejal izkušeni slovenski vratar Interja.

"V Prago smo prišli po zmago in naredili bomo vse, da do nje pridemo. Za mene je pomembna vsaka tekma. Tako v prvenstvu kot tudi v Evropi. Ni razlik. Vedno si želim zmagati," je še povedal 32-letni Ljubljančan, ki je eden izmed nosilcev Milančanov. Njihov član je od leta 2012.

Robert Berić ima težave z mišico

Robert Berić je v prejšnjem krogu zadel. Tokrat ne bo igral. | Foto: Reuters Robert Berić je v prejšnjem krogu zadel. Tokrat ne bo igral. Foto: Reuters V skupini J bo Josip Iličić s Fiorentino, ki je v prvem krogu remizirala v Solunu pri Paoku, gostil azerbajdžanski Qarabag in skušal priti do zmage, s katero bi naredil korak naprej napredovanju.

Roberta Berića, ki ima težave z bolečinami v mišici, ne gre pričakovati v postavi Saint Ettiena, ki bo v derbiju skupine C gostil belgijski Anderlecht.

Podobno velja za Bojana Jokića v skupini L, v kateri bo njegov Villarreal gostoval pri Steaui v Bukarešti. A ne zato, ker bi bil Kranjčan poškodovan, pač pa zato, ker ga v tej sezoni ni niti blizu trenerjevih načrtov. Zürich Džengisa Čavuševića bo v isti skupini gostil turški Osmanlispor in nujno potrebuje kakšno točko, saj je na prvi tekmi izgubil.

Podobno velja za Nejca Skubica, ki ga v skupini H čaka gostovanje pri Gentu. Tudi Turki so namreč prvo tekmo izgubili.

Jose Mourinho z Manchester Unitedom lovi tretjo zaporedno zmago v vseh tekmovanjih. | Foto: Reuters Jose Mourinho z Manchester Unitedom lovi tretjo zaporedno zmago v vseh tekmovanjih. Foto: Reuters

Jose Mourinho nujno potrebuje zmago

Od preostalih tekem bo zanimivo predvsem v Gelsenkirchnu, kjer bo Schalke gostil Salzburg, ta je v prvem krogu izgubil proti ruskemu Krasnodarju. Nemci so bili na drugi strani pred dvema tednoma uspešni in so zmagali, a zmaga nad Nico je tudi skoraj edina dobra stvar, ki so jo v zadnjem času naredili. V domačem prvenstvu jim gre namreč katastrofalno slabo. Po petih krogih nimajo niti ene samcate točke!

V središču pozornosti bo tudi Manchester United oziroma predvsem njegov trener Jose Mourinho, ki si je v prvem krogu privoščil pravi debakel in izgubil proti Feyenoordu. To je bil takrat njegov drugi zaporedni poraz, pozneje je klonil še proti Watfordu v prvenstvu in začelo se je pisati o veliki krizi velikana z Old Trafforda. Od takrat se je marsikaj spremenilo. Manchester United je nanizal dve zmagi, konec tedna je v prvenstvu ponižal prvaka, Leicester City. Zdaj bo z zmago nad Zoryo skušal nadaljevati zmagoviti niz in se dokončno vrniti v zmagovite tirnice.

 

Ne spreglejte