Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
12. 2. 2016,
10.32

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samir Handanović Inter Milano Gianluca Pagliuca

Petek, 12. 2. 2016, 10.32

4 leta, 3 mesece

Samir Handanović je bil le krinka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Legendarni Gianluca Pagliuca, svetovni podprvak z Italijo leta 1994, je spet pohvalil Samirja Handanovića. Pravi, da je Slovenec prikril težave ob odličnih rezultatih Interja v prejšnjih mesecih.

Nekdanji vratar, ki je v prvi italijanski ligi zbral več kot 600 nastopov, med letoma 1994 in 1999 je nosil tudi majico Interja, je o Samirju Handanoviću v presežnikih govoril že v preteklosti. Zdaj je to, da slovenskega zvezdnika neizmerno ceni, spet potrdil.

"Inter ima zelo težko, ne najboljšo sezono. Res je, da je bil v prvem delu vodilni in dosegal odlične rezultate, a tako je bilo predvsem zaradi Samirja Handanovića, ki je branil res odlično. On je le prikril vse težave, ki so jih imeli Milančani že takrat," je povedal 49-letni nekdanji vratar, ki je bil italijanski prvak s Sampdorio, z njo je zmago slavil tudi v pokalu UEFA, in z Interjem.

"Handanović še vedno brani dobro, a na žalost to ni dovolj, saj ima Inter velike težave in je začel prejemati veliko golov. Sezona Milančanov je slaba, a imajo k sreči še dovolj časa, da jo popravijo," je še dejal nekdanji nogometaš, ki je bil med letoma 1990 in 1998 tudi italijanski reprezentant. V izbrani vrsti je zbral 39 nastopov in bil njen vratar na svetovnem prvenstvu leta 1994 v ZDA, kjer je Italija izgubila šele po streljanju enajstmetrovk v velikem finalu proti Braziliji.

Odločilna tekma v boju za ligo prvakov?

Inter, ki je bil še konec decembra vodilni na lestvici, je v zadnjem času zelo padel v formi. Na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah je zmagal le dvakrat. Ob tem je dvakrat izgubil in trikrat remiziral, zato je padel na četrto mesto na lestvici, ki ob koncu sezone prinaša evropsko ligo. Ta Milančane ne bi zadovoljila.

Njihov cilj je uvrstitev vsaj v ligo prvakov, v boju za njo pa bodo eno pomembnejših tekem odigrali v nedeljo. Takrat bodo namreč gostovali pri Fiorentini, ki je trenutno na tretjem mestu in ima točko več.

Handanović, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo z Interjem in naj bi v Milanu po novem ostal do leta 2019 (čeprav se je v zadnjih dneh pisalo, da naj bi si ga pri Manchester Cityju v prihodnji sezoni želel njegov novi trener Josep Guardiola), je v tej sezoni v prvenstvu na 24 nastopih prejel 20 golov in na kar 13 tekmah ohranil nedotaknjeno mrežo.

Ne spreglejte