Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
11. 8. 2015,
10.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester United Louis van Gaal Jasper Cillessen Atletico Madrid Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Torek, 11. 8. 2015, 10.37

8 let

Saga še ni končana, Oblak ostaja tiha želja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Do konca poletnega prestopnega nogometnega roka so še trije tedni, angleški klubski velikan Manchester United pa še vedno ne ve, kateri bo njegov prvi vratar. Prihodnost Davida de Gee ostaja nejasna.

Pri rdečih vragih ni nikoli dolgočasno. Čeprav so opravili že pet velikih poletnih nakupov, želijo še dodatno prevetriti igralski kader. Največja neznanka je mesto prvega vratarja. V prejšnjih sezonah je bilo zaupano Davidu de Gei, ki pa se že dalj časa povezuje z odhodom k madridskemu Realu.

Španski reprezentančni vratar se želi vrniti v domovino. Negotovost je že zahtevala nezaželene posledice, ki jih je na treningih in zadnjih prijateljskih srečanjih opazil tudi trener Louis Van Gaal. Nizozemec je pojasnil, da De Gea v obdobju, ko še nista jasna njegova prihodnost in klubski status, ni povsem osredotočen na predstave pri Manchester Unitedu. To je opazil na pripravljalnih srečanjih z Barcelono in PSG, tako da ga je na tekmi prvega kroga angleškega prvenstva posadil na tribune.

Rdeči vragi so v uvodnem nastopu na Old Traffordu premagali Tottenham (1:0), med vratnici pa je stopil Argentinec Sergio Romero, ena izmed petih poletnih okrepitev. Na klopi je sedel 22-letni Anglež Sam Johnston, De Gea pa se je znašel na tribunah, kjer je srečanje spremljal v družbi dveh vratarjev. To sta bila Katalonec Victor Valdes, ki je po sporu z Van Gaalom blizu klubskih vrat, in ''večni'' rezervist Anders Lindegaard.

Real bi lahko počakal na konec sezone

Nekdanji vratar Atletica bi rad kariero nadaljeval pri mestnem tekmecu Realu. Letos je zavrnil podaljšanja pogodbe z Unitedom, ki bi ga vsak teden obogatila za skoraj 300 tisoč evrov. Pogodba se mu izteče konec sezone 2015/16, kar je voda na mlin pogajalcem madridskega Reala, ki so Manchester Unitedu za 24-letnega vratarja ponudili 30 milijonov evrov. Angleški klub je prepričan, da bi lahko za španskega zvezdnika iztržil več. Van Gaal je omenjal, da bi bil zadovoljen z zneskom med 45 in 50 milijonov evrov, predsednik Reala Florentino Perez pa se ni pustil zmesti in je hladnokrvno odgovoril, da vztraja pri svoji ponudbi, razmišlja pa tudi o tem, da bi De Geo medse sprejel konec sezone, ko bo že prost igralec in Realu ne bo potrebno poravnati odškodninskega zneska.

Do takrat bi lahko Real po Perezovih besedah vztrajal pri vratarskem dvojcu Keylor Navas in Kiko Casilla, s katerim bi se podal na lov za lovorikami, ki jih je v prejšnji sezoni zelo pogrešal. Španski časnik El Confidencial resda poroča, da je Real spremenil taktiko in povzdignil ponudbo na 40 milijonov evrov, a iz vrst desetkratnih prvakov še ni prišla uradna potrditev.

Oblak, Lloris, Cillessen …

Če bi De Gea zapustil Old Trafford, bi Van Gaal zagotovo posegel po vratarski okrepitvi, saj je že nekajkrat namignil, da v Romeru ne vidi pravšnjega kandidata za prvega vratarja.

Na Otoku se v medijih omenjajo najresnejši kandidati za novega vratarja Manchester Uniteda. Če se je to poletje ogromno razpredalo o Janu Oblaku, za katerega naj bi Atletico pred dnevi zavrnil zelo konkretno ponudbo Man Utd v vrednosti 35 milijonov evrov, pa se omenjata tudi francoski reprezentančni vratar Hugo Lloris (Tottenham) in svetlolasi Nizozemec Jasper Cillessen (Ajax), ki ga je v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov dvakrat premagal slovenski reprezentant Robert Berić (Rapid Dunaj). Prvega vratarja nizozemske reprezentance pozna Van Gaal odlično, saj je bil še lani selektor tulipanov.

Oblak za zdaj ostaja v Madridu. Klubsko vodstvo poudarja, da ne želi kar tako ostati brez mladega Škofjeločana, ki spada med najbolj obetavne vratarje na svetu. Na zadnjih dveh pripravljalnih tekmah Atletica je branil in ostal nepremagan tako proti kitajskemu klubu Shanghai SIPG (3:0) kot tudi proti španskemu prvoligašu Real Sociedadu (2:0). Oblak je ohranil status prvega vratarja, Miguel Angel Moya pa bo na resnejšo priložnost čakal na klopi. Z Manchester Unitedom in njegovimi željami se na štadionu Vicente Calderon ne obremenjujejo.

Ne spreglejte