Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2023,
20.26

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Julian Nagelsmann nemško prvenstvo Bayern München Sadio Mane

Četrtek, 12. 1. 2023, 20.26

1 leto, 3 mesece

Sadio Mane

Slaba novica za PSG, veliki zvezdnik Bayerna se kmalu vrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Sadio Mane | Sadio Mane bi lahko prihodnji mesec že pomagal soigralcem v osmini finala lige prvakov proti PSG. | Foto Reuters

Sadio Mane bi lahko prihodnji mesec že pomagal soigralcem v osmini finala lige prvakov proti PSG.

Foto: Reuters

Senegalski nogometni zvezdnik Sadio Mane bi se lahko prihodnji mesec vrnil na zelenice po poškodbi mečnice, je sporočil njegov klubski trener pri Bayernu iz Münchna Julian Nagelsmann. Zaradi poškodbe je 30-letni nogometaš izpustil svetovno prvenstvo v Katarju. Bayern bo prvo tekmo v bundesligi v letu 2023 odigral prihodnji konec tedna proti Kamplovemu Leipzigu, v petek pa ga čaka generalka, prijateljski dvoboj s Salzburgom, pri katerem opozarja nase slovenski napadalec Benjamin Šeško.

Lionel Messi
Sportal Kdo je bil najboljši? Fifa pozabila na Oblaka.

Kot je danes na pripravljalnem taboru Bayerna prav v Katarju sporočil Julian Nagelsmann, bi se Sadio Mane lahko vrnil nekoliko prej, kot je bilo predvideno po operaciji tetive mečnice pred dvema mesecema. Za nemške prvake bi lahko zaigral že v osmini finala lige prvakov proti pariškemu PSG. Prva tekma dvoboja med evropskima klubskima velikanoma je na sporedu 14. februarja.

Zaradi poškodbe mečnice je moral izpustiti nastop na lanskoletnem svetovnem prvenstvu v Katarju. | Foto: Reuters Zaradi poškodbe mečnice je moral izpustiti nastop na lanskoletnem svetovnem prvenstvu v Katarju. Foto: Reuters

"Mane je pomemben igralec za nas. Če bo vse šlo po načrtih, se lahko zgodi, da bo nared za tekmi proti Parizu," je o okrevanju napadalca, ki je lani poleti iz Liverpoola prestopil v vrste Bayerna, dejal Nagelsmann.

Mane se je poškodoval na tekmi nemškega prvenstva 8. novembra in izpustil mundial, saj je bila poškodba hujša, kot so zdravniki sprva mislili. Zaradi tega je 15. novembra šel pod nož.

Najprej proti rdečim bikom iz Salzburga, nato še Leipziga

Branilec nemškega naslova Bayern bo prvo prvenstveno tekmo v letu 2023 odigral prihodnji konec tedna proti Kamplovemu Leipzigu, v petek pa ga čaka generalka, prijateljski dvoboj s Salzburgom, pri katerem opozarja nase slovenski napadalec Benjamin Šeško. Dvoboj se bo v pripravljalnem središču Bayerna začel ob 18. uri.

Daley Blind
Sportal Bayern dobil zastonj nizozemskega zvezdnika
Ne spreglejte