Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
29. 9. 2011,
7.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mladen Rudonja Maribor Birmingham City

Četrtek, 29. 9. 2011, 7.14

8 let

Rudonja: Maribor je favorit

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Mladen Rudonja dobro pozna angleški nogomet in Birmingham City. Pred četrtkovo tekmo v Ljudskem vrtu je prepričan, da je favorit domače moštvo.

Nekdanji slovenski reprezentant je dober poznavalec angleškega nogometa, nepoznan mu ni niti Birmingham City, s katerim je tudi poslovno sodeloval. Med drugim je poskrbel, da se je podmladek tega angleškega kluba, ki se bo drevi v Ljudskem vrtu v ligi Europa udaril z Mariborom, poleti pripravljal na Pohorju. In kar je najbolj pomembno, 40-letni nekdanji nogometaš prednost daje vijoličastim. ''Maribor je favorit. Zato, ker igra pred domačimi navijači, in zato, ker je Birmingham v zelo slabi formi. V tem klubu trenutno vlada zelo specifična situacija, marsikaj ni tako, kot bi moralo biti. Zato verjamem, da bo Maribor zmagal. Rezultat? Recimo, da bo 2:1,'' je optimist Mladen Rudonja, ki priložnost za mariborske napadalce vidi predvsem v obrambi Angležev. ''Če bodo Mariborčani pritisnili na zadnjo linijo Birminghama, mu lahko povzročijo veliko težav. Angleži imajo počasno, okorno obrambo, kar je lahko lepa priložnost za domače,'' še pravi nekdanji nogometaš, ki si je kruh služil tudi v Angliji. Dve leti je bil član Portsmoutha. O Mariboru Angleži v teh dneh govorijo bolj malo. ''Veste, kako je z Angleži. Vedno ista zgodba. Mislijo le nase, drugi jih ne zanimajo. A prepričani bodite, da Maribora ne bodo podcenjevali. Zagotovo bodo naredili vse, da v Ljudskem vrtu pridejo do pozitivnega izida,'' je še povedal avtor zgodovinskega gola, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo 2002.

Birmingham, ki je v minuli sezoni izpadel iz elitne angleške premier lige, je v novo sezono v prvi ligi štartal slabo in je trenutno šele na 19. mestu. A tudi vijoličastim v zadnjem času ne gre najbolje. Zmagali niso že štiri tekme zapored. A Rudonja verjame, da bodo že drevi spet zmagali in prekinili slabši niz. ''V Belgiji so izgubili proti močnemu nasprotniku, v domačem prvenstvu pa je zgodba povsem drugačna, kot je v Evropi. Hočeš, nočeš igralci podzavestno igrajo s 60, 70 odstotki zmožnosti, zato se lahko prikradejo tudi slabši rezultati. A ne bi govoril o krizi. Za Mariborom je odličen začetek sezone, zdaj je sledil manjši padec. A dokazali so, da znajo igrati odlično. Ne nazadnje so izločili Rangers, ki ni kdorkoli. Maribor je dobro moštvo. To je jasno,'' pravi Rudonja in za konec namenil še nekaj besed angleškemu predstavniku. ''Čeprav bi marsikdo mislil drugače, je dejstvo, da Birmingham igranje v ligi Europa zagotovo jemlje skrajno resno. Malokrat se zgodi, da si klub, kot je ta, zagotovi evropske nastope, zato jim pomeni veliko. Ob Manchester Unitedu, Chelseaju, Arsenalu in preostalih velikanih se redko zgodi, da priložnost dočakajo tudi manjši angleški klubi. Zato, ko jim uspe, tekmovanja zagotovo ne jemljejo z 'levo' roko. Ponosni so, da igrajo v Evropi, kjer se želijo predstaviti v čim lepši luči,'' je pogovor na temo tekme med Mariborom in Birmingham Cityjem sklenil priljubljeni ''Turbo Rudi''.

Ne spreglejte