Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 9. 2017,
12.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Triglav

Ponedeljek, 11. 9. 2017, 12.30

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 8. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Rožman vrgel rokavico Olimpiji: Želimo biti dominantni #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

V osmem krogu Prve lige Telekom Slovenije je 13 od skupnih 15 zadetkov padlo na tekmah v Domžalah in Krškem. Rožmanova četa je s 6:1 odpihnila Triglav in poslala sporočilo Olimpiji, pri kateri bo na sosedskem derbiju gostovala v soboto. Zmaji so v Posavju po odličnem drugem polčasu poskrbeli za preobrat in na lestvici pobegnili Mariboru.

Rudar : Aluminij 0:0

Uvodna tekma osmega kroga se je končala brez zadetkov. "Ne izpodbijam želje in truda igralcev, a v nekaterih situacijah moramo odigrati bolj preprosto. Le tako bodo prišli želeni rezultati," je po prvem remiju v tej sezoni povedal strateg knapov Marijan Pušnik.

Njegov stanovski kolega Slobodan Grubor je izpostavil, da je bila tekma kljub nepriljubljenemu rezultatu 0:0 zanimiva. "Bilo je veliko priložnosti na obeh straneh. Zadovoljen sem, da smo si jih priigrali v gosteh. Remi je realen," je dejal Hrvat z avstrijskim potnim listom.

Maribor : Celje 0:0

Tudi druga tekma osmega kroga se je končala brez zadetkov. Presenetljivo, saj je Maribor na štajerskem derbiju gostil Celjane, polne motivacije, da se dokažejo novemu trenerju.

"Imeli smo dovolj priložnosti proti zelo organiziranemu tekmecu, ki se je v prvem polčasu zelo zgoščeno branil, a nismo našli dovolj prostora. Ni nam uspevala igra ena na ena. Vseeno smo imeli dovolj priložnosti. Fantje so se trudili in jurišali, a je malce zmanjkalo," je ocenil trener slovenskega prvaka Darko Milanič, ki ga v sredo čaka vijoličasti krst v skupinskem delu lige prvakov.

"S prvim polčasom ne morem biti zadovoljen. V drugem je bilo veliko bolje, takrat smo si ustvarili nekaj priložnosti. V prihodnosti si želim več natančnosti in večjo organiziranost. Točka je v redu, s tekmo pa nisem zadovoljen," je Dušan Kosić ob trenerskem debiju za Celjane poudaril, kako od izbrancev v prihodnje pričakuje še več.

Ankaran : Gorica 0:2

Prvi primorski obračun v zgodovini 1. SNL, odigran na Koroškem v športnem centru Dravograd, je pripadel vrtnicam, ki so podaljšale zmagoviti niz.

"Dobili smo dva evrogola, določeni prekrški pa so šli na stran Gorice. A  pustimo to zadevo. Neke zadeve vseeno ne morejo iti tako naprej. Pravila morajo biti ista za obe ekipi," je bil Vlado Badžim nezadovoljen s sojenjem.

Trener Gorice Miran Srebrnič je pozdravil že četrto zaporedno zmago: "Dali smo dva lepa gola. Žoga je lepo potovala, to je odločilo tekmo. Ankaran je nato pritisnil z visokimi žogami, a smo se na to dobro pripravili. Zelo sem zadovoljen," je dejal nekdanji branilec vrtnic.

Domžale : Triglav 6:1

Za največjo zmago kroga so poskrbeli Domžalčani, ki so s teniškim rezultatom nadigrali Triglav.

"Iskrene čestitke fantom. Za nami je lepa zgodba v Evropi. Veseli me odziv ekipe, da začenjamo znova. Želimo biti atraktivni, dominantni. Tako tekmo smo potrebovali za razbistritev glave. Vesel sem, da smo igrali na tak način. Dosegli smo visoko zmago, to je prava energija za naprej," Simon Rožman ni skrival zadovoljstva. V soboto ga čaka sosedski derbi z vodilno Olimpijo.

"Do 1:3 smo bili boljši tekmec. Imeli smo več priložnosti, prve tri gole pa smo prejeli praktično iz štirih udarcev na gol. Četrti gol nas je pokopal. Končni rezultat je absolutno previsok," je dejal Anton Žlogar, ki še čaka na prvo zmago z gorenjskimi orli.

Krško : Olimpija 2:4

Na derbiju kroga je vsaki ekipi pripadel polčas. Prvi Krškemu, drugi Olimpiji, ki je na koncu zmagala s prepričljivih 4:2.

"Odločila je kakovost Olimpije. Mi smo tekmo želeli obrniti v svojo korist z dvema mladincema, oni pa z Vombergarjem in Brkićem. Tretji gol je prelomil tekmo, storili smo nedopustno tehnično napako," je Stipe Balajić opozoril na napake in kratko klop, ki jo krpa s klubskim podmladkom.

"V prvem polčasu nismo bili dobri. Bili smo nonšalantni pri predaji žoge, prepočasni in ponavljali smo napake. V drugem polčasu smo odigrali tako, kot je treba, in zasluženo zmagali," je bil vesel Igor Bišćan, ki je na lestvici Mariboru pobegnil na dve točki razlike.

Pet najlepših zadetkov 8. kroga:

Ne spreglejte