Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
14. 8. 2017,
15.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Stožice Prva liga Telekom Slovenije Žan Žužek Liga Europa Marseille NK Domžale Simon Rožman

Ponedeljek, 14. 8. 2017, 15.03

6 let, 7 mesecev

Vročica pred gostovanjem Marseilla narašča

Je francoska beležnica Simona Rožmana pregorela od pohval?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Simon Rožman | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Trener Domžal Simon Rožman se je po očarljivem petkovem remiju v Ljudskem vrt odpravil v Francijo, kjer je na delu spremljal Marseille, četrtkovega tekmeca v Evropi. Navijače naproša, da bučno bodrijo nogometaše v rumenem in jim pomagajo do nove senzacije. Podobno razmišljajo tudi nogometaši.

Slovenski pokalni zmagovalci so se v petek uspešno zoperstavili prvaku Mariboru in poskrbeli, da se vijolice ne morejo več pohvaliti s stoodstotnim izkupičkom. V četrtek jih čaka nov izziv, ki na papirju ponuja še težjega tekmeca. V Ljubljano prihaja Marseille, francoski velikan, katerega ekipa je vredna več kot 130 milijonov evrov.

Domžalčani računajo na podporo navijačev

Žan Žužek je otrok domžalskega kluba. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Žan Žužek je otrok domžalskega kluba. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Čeprav se bomo pomerili z velikanom francoskega nogometa, se na srečanje podajamo samozavestno. Verjamemo vase, navsezadnje smo športniki, tako da moramo preprosto stremeti k pozitivni miselnosti. Nasprotnika bomo dobro preučili, računamo pa tudi na podporo rumene družine. Upamo, da bodo Stožice čim bolj polne, saj gre za velik dogodek za domžalski nogomet," izpostavlja Žan Žužek, eden izmed številnih otrok NK Domžale, ki v klubu vztrajajo od mladih nog in so deležni vedno večje minutaže pri trenerju Simonu Rožmanu.

V soboto si je pozorno ogledal gostovanje Marseilla v Nantesu in napolnil beležnico z opažanji, ki jih namerava razkriti strokovnim sodelavcem.

Tri domače zmage na treh različnih štadionih

Domžalčani so uspešno evropsko sezono letos začeli v Celju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so uspešno evropsko sezono letos začeli v Celju. Foto: Žiga Zupan/Sportida Žužek se je v tej sezoni vpisal med strelce na uvodni evropski tekmi, ko so Domžale premagale Floro z 2:0. Domžale v tej sezoni v Evropi izstopajo na številne načine. Po rezultatih in zmagah (na šestih tekmah so jih dosegli kar pet), pa tudi po tem, kje igrajo domače tekme. V kvalifikacijah za evropsko ligo so do zdaj odigrali tri domače tekme.

Vse tri so dobili, a so jih odigrali na treh različnih štadionih. V tem pogledu jim letos v Evropi ni para. Prvo tekmo so dobili v Celju, drugo v Domžalah, tretjo pa v Ljubljani, kjer bodo dejavni tudi v četrtek. Bo po angleškem (West Ham 2:1) in nemškem (Freiburgu 2:0) uspehu v Stožicah napočil še čas za domžalskega nad francoskim predstavnikom, ki ima v svojih vrstah ogromno zvezdnikov? Dovolj je našteti že imena, kot so Dimitri Payet, Patrice Evra, Luiz Gustavo in Adil Rami.

Rožman: Smo na pravi poti

Rožmanova četa je v petem krogu remizirala z Mariborom. Za vodilnim dvojcem zaostaja pet točk. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rožmanova četa je v petem krogu remizirala z Mariborom. Za vodilnim dvojcem zaostaja pet točk. Foto: Grega Valančič/Sportida Domžalčani v petek v Mariboru niso zaigrali z najmočnejšo postavo. Zgoščen ritem je pustil posledice. Gaber Dobrovoljc, Matija Širok in Jure Matjašič se ubadajo s poškodbami, tako da niso stopili na igrišče. Zdravniška služba ima veliko dela, da jih bo pripravila za četrtkov spektakel, v taboru Maribora pa niso skrajni optimisti.  

"Tekma v Mariboru je pokazala, da smo na pravi poti. Predstava igralcev je bilo najboljše mogoče vabilo za naše privržence. Vsi skupaj si želimo, da bi nam s svojim navijanjem v Stožicah na še enem evropskem spektaklu pomagali do nove senzacije," je po remiju na Štajerskem, ki ga je spravil v dobro voljo, zaupal Rožman.

Trener Domžal je v tej sezoni izločil že tri tekmece. Zdaj se bo v play-offu kvalifikacij za evropsko ligo pomeril še z Marseillem. Če bi nadaljeval sanjski niz, bi Domžale podaljšale evropsko sezono vsaj do decembra, v klubsko blagajno pa bi se steklo vsaj tri milijone evrov in pol. Zaradi kazni rumenih kartonov v četrtek ne bo smel igrati Amedej Vetrih, se pa vrača Jan Repas.

Domžalski tekmeci v zmagovalnem ritmu

V francoskem prvenstvu je v novo sezono z dvema zaporednima zmagama vstopilo pet klubov. Poleg prvaka Monaca in bogatega izzivalca PSG, ki želi po Neymarju in Kylianu Mbappeju pripeljati še Jana Oblaka, so se v druščini najboljših znašli še trije.

V četrtek bo v Ljubljano prišlo vsaj 500 privržencev Marseilla. | Foto: Reuters V četrtek bo v Ljubljano prišlo vsaj 500 privržencev Marseilla. Foto: Reuters

To so Lyon, St. Etienne, pri katerem je Robert Berić obe tekmi presedel na klopi, in Marseille, četrtkov tekmec Domžal. Edini francoski klub, ki je osvojil naslov evropskega prvaka (1993), v tej sezoni še ni prejel zadetka. Dal jih je štiri, kar na lestvici zadošča za četrto mesto.

Ne spreglejte