Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2011,
12.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Wayne Rooney Manchester United West Ham

Četrtek, 7. 4. 2011, 12.27

7 let, 12 mesecev

Rooney brez tekme na Wembleyju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Posebna komisija FA je po pritožbi Waynea Rooneyja še enkrat zasedala in preučila primer ''incidenta'' na Upton Parku. Kazen za angleškega napadalca ostaja enaka.

Komisija je še enkrat preučila sporni primer – napadalno, nasilno in neprimerno vedenje Rooneyja, ki se je zgodil na prvenstveni tekmi proti West Hamu. Po pričakovanju je ostala neomajna. Kazen kljub zavrnitvi niso povečali, tako da ostaja dve tekmi. Po novem pravilu lahko Angleška nogometna zveza (FA) igralca kaznuje še s tekmo več, če se ji zazdi, da je pritožba neutemeljena.

Takoj po epilogu izbrane komisije so se oglasili iz tabora 'rdečih vragov': ''Zelo smo razočarani nad odločitvijo komisije. Podali smo jim veliko močnih argumentov, a kot vidite, kazni niso zmanjšali.'' Rooney se je takoj po tekmi opravičil za dejanje, a se bo vseeno hladil na dveh tekmah:''Kaj naj rečem? Razočaran sem. Manjkal bom na dveh za nas pomembnih tekmah, tudi na polfinalu na Wembleyju proti Cityju. Nisem prvi, ki je preklinjal pred kamero in tudi ne zadnji. Ne zdi se mi pošteno, saj sem se takoj po tekmi opravičil vsem, ki sem jih s svojimi besedami na takšen ali drugačen način prizadel. Kakorkoli, zgodilo se je, kar se pač je, na to ne morem več vplivati,'' po odločitvi komisije FA ni skrival razočaranja Rooney.

Manchester United, ki je upal, da bodo njegovemu prvemu zvezdniku pogledali skozi prste in mu zmanjšali kazen na eno samo tekmo, bo tako moral brez Rooneyja odigrati sobotno tekmo s Fulhamom in, kar najbolj skrbi navijače ''rdečih'', polfinale FA pokala proti mestnim rivalom Manchester Cityjem na Wembleyju. Bo pa Rooney lahko zaigral na torkovi povratni tekmi četrtfinala lige prvakov s Chelseajem, saj prepoved velja le za tekmovanja v sklopu angleške nogometne zveze.

Ne spreglejte