Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
19.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

liga prvakov Wolfsburg Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zinedine Zidane

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 19.03

6 let, 6 mesecev

Ronaldo obljublja navijačem čaroben večer

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Nogometaši madridskega Reala so pred zahtevno nalogo. V torek bodo na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov skušali nadoknaditi zaostanek z 0:2 iz Wolfsburga. "Napredovali bomo v polfinale," samozavestno napoveduje najboljši strelec Cristiano Ronaldo.

Beli baletniki imajo v tej sezoni v ligi prvakov ogromne ambicije. Želijo osvojiti 11. evropsko krono. Ko jim je žreb za tekmeca v četrtfinalu namenil Wolfsburg, ki ne blesti kaj prida v nemškem prvenstvu, so mnogi navijači španskega velikana poskakovali od sreče. Ko so njihovi ljubljenci, ki spadajo med najboljše, a tudi najdražje igralce na svetu, na prvi tekmi iztržili le boleč poraz z 0:2, se je v španski prestolnici prižgal alarm.

Trener Zinedine Zidane je miril javnost, da ni še nič izgubljenega in da se bo o polfinalistu odločalo na povratni tekmi. "V nogometu je vse mogoče," je poudaril francoski trener, ki je prejšnji teden izkusil prvi evropski poraz, odkar vodi Real. Če bodo želeli Madridčani razmišljati o polfinalu, bodo morali vsaj dvakrat zatresti mrežo nemškega podprvaka. Na prvi tekmi je niso niti enkrat, v torek pa pričakujejo največ od prvega strelca Cristiana Ronalda. Portugalec je v tej evropski sezoni dosegel že 13 zadetkov in se ne misli kar tako ustaviti pri tej (ne)srečni številki.

Šestič zapored vsaj 30 zadetkov

V soboto se je vpisal med strelce na tekmi z Eibarjem (4:0) in poskrbel za novi mejnik. Postal je prvi nogometaš, ki je v španskem prvenstvu šest sezon zapored dosegel vsaj 30 zadetkov. Real bo njegove zadetke potreboval v torek, Ronaldo pa v zameno pričakuje polne tribune štadiona Santiago Bernabeu in bučno navijanje privržencev.

Realov trojec BBC (Bale, Benzema in Cristiano) na ponedeljkovem treningu. Francoz Karim Benzema, ki je v Wolfsburgu zaradi poškodbe odigral le slab polčas, je pripravljen. | Foto: Realov trojec BBC (Bale, Benzema in Cristiano) na ponedeljkovem treningu. Francoz Karim Benzema, ki je v Wolfsburgu zaradi poškodbe odigral le slab polčas, je pripravljen.

"Torek bo popoln. To bo čaroben večer, igralci lahko s pomočjo navijačev pokažemo na igrišču vse, kar znamo, in se uvrstimo v polfinale," sporoča prvi zvezdnik desetkratnih evropskih prvakov.

Pomoč navijačev bi ga dvignila

Njegov recept za zadostno visoko zmago nad volkovi iz Nemčije je preprost: "Moramo igrati dobro, ogromno teči, se boriti in igrati v visokem ritmu od prve do zadnje minute, hkrati pa tudi podpirati drug drugega. Enajst igralcev na igrišču, ostali na rezervni klopi ter 80 tisoč gledalcev. Rad bi videl, da bi napolnili tribune in nam nudili glasno podporo. To bi nas dvignilo. Zelo sem vznemirjen. Smo polni samozavesti, trener nam verjame, tudi navijači ne skrivajo upanja. Torek mora biti čaroben večer," pred odločilnim četrtfinalnim spopad z Wolfsburgom razmišlja zvezdnik, ki se je na evropski prestol povzpel tako z Manchester Unitedom kot tudi Realom.

Portugalec je 13 zadetki najboljši strelec lige prvakov tej sezoni. | Foto: Portugalec je 13 zadetki najboljši strelec lige prvakov tej sezoni.

Če bo z Realom izpadel proti Wolfsburgu, ne bo to velik šok le za Ronalda, ampak tudi za celoten klub. V tej sezoni se je (pre)zgodaj poslovil v španskem pokalu, v prvenstvu pa je šest krogov pred koncem na tretjem mestu.

Ne spreglejte