Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
9.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 9.42

7 let, 12 mesecev

Ronaldo: Ne smemo več izgubljati točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Portugalski as Cristiano Ronaldo je na zadnji prvenstveni tekmi pred ''el clasicom'' dosegel tri zadetke. ''Zavedamo se, da bo v Barceloni zelo zahtevno,'' je poudaril po zmagi nad Deportivom.

Ronaldo se je s tremi zadetki, dva je dosegel z bele točke, na lestvici najboljših strelcev španskega prvenstva izenačil z Lionelom Messijem. Oba sta dosegla šest golov, kar pa še vedno ne zadošča za prvo mesto, saj se je na prvem mestu ''zasidral'' izjemni Kolumbijec Radamel Falcao. ''Beli baletniki'' so v nedeljo uresničili cilj in zaostanek za vodilnimi Katalonci znižali na osem točk. Srečanje na štadionu Santiago Bernabeu se ni začelo po načrtih, saj so gostje iz La Corune prvi zatresli mrežo. ''Zadetek Deportiva nas je prebudil. Odločno smo se vrnili v tekmo in dosegli pet zadetkov. Imamo dobro ekipo in se zavedamo, da ne smemo več izgubljati točk. Ta zmaga je bila zelo pomembna, tudi zaradi naše samozavesti,'' je po ''petardi'' v mreži Deportiva povedal Cristiano Ronaldo in dodal, da je najbolj zadovoljen, ker so njegovi zadetki pomagali moštvu: ''Na vsaki tekmi se trudim, da pomagam ekipi.'' Po najboljših močeh se bo trudil tudi prihodnjo nedeljo, ko se obeta nogometni praznik. Real bo v ''el clasicu'' gostoval pri Barceloni, z zmago pa bi znižal zaostanek na ''bolj prebavljivih'' pet točk, ki bi prebudile optimistične napovedi o ubranitvi naslova. ''To bo zelo zahtevno gostovanje. Moramo ostati osredotočeni nase, zaupati v svoje sposobnosti in odigrati dobro. Bo pa zahtevno že med tednom v ligi prvakov, ko nas čaka dvoboj z Ajaxom,'' ocenjuje prvi zvezdnik madridskega velikana. S tem je potrdil odločenost Realovih zvezdnikov, da jih pričakovanje pred obračunom z Barcelono ne bo zavedlo, saj jih v sredo čaka še tekma lige prvakov v Amsterdamu.

Trener Jose Mourinho v zadnjem času veliko menja udarno enajsterico, kar pa Ronalda pretirano ne moti. ''Njegove odločitve moramo sprejeti, saj je trener tisti, ki ve, kaj je najboljše za klub. Sezona bo še zelo dolga in naporna, zato so spremembe potrebne. Nenazadnje imamo le vrhunske igralce z izjemno kakovostjo,'' je pohvalil soigralce, ki se iz tedna v teden potegujejo za mesto v začetni enajsterici. Na tekmi z Deportivom so tako na klopi za rezervne igralce na priložnost čakali tudi takšni velemojstri kot so Xabi Alonso, Kaka, Alvaro Arbeloa in Karim Benzema, kar pa ni nič novega pri Reau, saj lahko računa vsaj na 20 izjemnih posameznikov.

Ne spreglejte