Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2013,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ronaldo Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Alex Ferguson Manchester United Real Madrid

Četrtek, 7. 3. 2013, 8.59

8 let

Ronaldo jezen na Fergusona: Neokusno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Svetovni nogomet je ponosen na dva Ronalda. Brazilskega, ki je že končal kariero, ter portugalskega, ki navdušuje pri Realu. Ko ju je primerjal Alex Ferguson, ni izbiral prav posrečenih besed.

Ko se je sir Alex Ferguson pripravljal na povratno srečanje osmine finala lige prvakov z Realom, so mu novinarji zastavili tudi vprašanje o primerjavi nogometnih zvezdnikov z znamenitim priimkom Ronaldo. "Cristiano je boljši od Ronalda, tistega starega in debelega, in to veliko," je nahvalil nekdanjega varovanca, s katerim je na Old Traffordu osvojil ogromno lovorik. Usoda je hotela, da je ravno Portugalec z zadetkom zaprl četrtfinalna vrata nekdanjemu klubu, Realu pa zagotovil vstop med osem najboljših.

Madridski velikan je "rdeče vrage" iz lige prvakov izločil tudi pred desetimi leti, ko je na gostovanju v Manchestru blestel Ronaldo. In to tisti starejši, nepozabni brazilski napadalec s polnim imenom Luis Nazario de Lima, ki je takrat dosegel tri zadetke. Deset let kasneje je bil ob prebiranju izjave škotskega stratega močno užaljen. A tudi zadovoljen, da so Fergusona za zbadljivko kaznovali že "beli baletniki" in mu preprečili napredovanje v četrtfinale. "Real Madrid mu je v mojem imenu zaprl usta. Ferguson me ne spoštuje. Profesionalec, ki je v nogometu že toliko let, bi moral pokazati več spoštovanja. To je neokusno," je prepričan nekdanji najboljši nogometaš na svetu, ki je hitreje od pričakovanega pridobival kilograme zaradi zdravstvenih težav s ščitnico, po koncu kariere pa se je zaradi zajetnega trebuha odločil, da se bo spravil v red pred televizijskimi kamerami. In posredno mu je tudi uspelo, saj je izgubil skoraj 20 kg, kar pa v očeh trenerja Manchester Uniteda ni zadostovalo za bolj spoštljive besede. "Spoštujem njegovo mnenje. Ne pričakujem, da bom najboljši v očeh vseh. Srečen sem s tistim, kar sem dosegel v karieri, ko sem bil tudi najboljši igralec na svetu. Ni mi potrebno govoriti o tem, kakšna je bila moja zunanjost pred leti, sem pa zelo razočaran zaradi pomanjkanja spoštovanja v njegovih besedah," pa je o tem, kdo je za Fergusona boljši, dejal "pravi" Ronaldo.

V teh dneh se najbolj posveča organizacijskim nalogam, ki jih prinaša svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. Na obisk je prišla pomembna delegacije Mednarodne nogometne zveze (FIFA).

Ne spreglejte