Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
6. 4. 2017,
19.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Natisni članek

Eden Hazard Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Četrtek, 6. 4. 2017, 19.50

6 let, 6 mesecev

Ronaldo Realu postavil ultimat?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Čeprav klubska sezona še ni končana, najboljši klubi počasi že razmišljajo o novih okrepitvah. Eden izmed teh je tudi madridski Real, ki bo poleti, vsaj tako se govori, po nekaj letih znova zelo aktiven na nogometni tržnici.

Realu sicer že v tej sezoni odlično kaže. V Španiji hiti proti 33. naslovu španskega prvaka (ima dve točki prednosti pred Barcelono in tekmo manj), to bi bil zanj prvi po petih letih, v ligi prvakov, kjer tudi brani naslov, pa se bo za vstop med najboljše štiri udaril z Bayernom.

Madridčani, ki so zadnji večji prestop opravili leta 2014, ko je za 75 milijonov evrov na Santiago Bernabeu prišel James Rodriguez, bi lahko poleti spet odprli denarnico in osvežili ekipo. Po poročanju španske spletne strani diariogol.com želijo zamenjati vratarja, obrambo in kupiti napadalca.

Prioriteta je Hazard

Diariogol dodaja, da predsednik galaktikov Florentino Perez že ve, kaj je prioriteta. Na pobudo tudi trenerja Zinedina Zidana bo šel beli balet na vse ali nič v nakup Chelseajevega zvezdnika Edena Hazarda, vsi pa nad tem niso navdušeni. Največji nasprotnik tega nakupa naj bil ravno zdajšnji prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Glede na to, da je za klub iz španske prestolnice popeljal do devetih lovorik, je to tudi logično, da mu predsednik Perez dovoli, da o novih nakupih pove svoje mnenje.

Chelsea v tej sezoni leti na krilih Edena Hazarda. Belgijec je 33 tekmah dosegel 13 zadetkov in dodal še šest podaj.  | Foto: Reuters Chelsea v tej sezoni leti na krilih Edena Hazarda. Belgijec je 33 tekmah dosegel 13 zadetkov in dodal še šest podaj. Foto: Reuters

Ronalda si želi …

V gol Reala bi namesto Keylorja Navasa postavil Davida de Geo ali Thibauta Courtoisa, v obrambi se išče branilca, ki bi tvoril branilski par s Sergijem Ramosom. Pepeju so pri Realu šteti dnevi, Raphaël Varane in Nacho pa naj ne bi bila dovolj dobra. V zvezni liniji je velik pobudnik za nakup Monacovega Bernarda Silve, Portugalec pa naj bi si želel tudi menjave napadalca.

Namesto Karima Benzemaja naj bi si želel tipa napadalca, kot so Pierreja-Emericka Aubameyanga, Paula Dybalo, francoskega čudežnega dečka Kyliana Mbappeja, nikakor pa ne takega s prevelikim egom.

Kdo bi v prihodnjih letih bolj koristil madridskem Realu?

  • Cristiano Ronaldo.
    26,40 %
    279 glasov
  • Eden Hazard.
    64,14 %
    678 glasov
  • Oba. Brez težav lahko igrata skupaj.
    9,46 %
    100 glasov
Oddanih 1057 glasov

Če to drži, bo odločitev zelo težka

Tega naj bi imel ravno Hazard in Portugalec je za nakup Belgijca odločno prižgal rdečo luč. "On ali jaz," se po poročanju omenjene spletne strani glasi ultimat Ronalda, ki je v še nedokončanih osmih sezonah v Madridu dosegel kar 390 zadetkov.

Je pa res, da je Ronaldo star že 32 let, Hazard, ki igra v življenjski formi in ga v Angliji ne more prav nihče zaustaviti, pa kar šest let manj.

Govori se, da belgijski napadalec v Madrid niti približno ni pripravljen priti igrat zastonj in da bo zahteval visoko plačo. Ta naj bi bila celo višja, kot jo zdaj prejema Portugalec. S tem bi Ronaldo tudi izgubil naziv alfa samca v ekipi in stvari bi se znale na tem mestu res močno zaplesti.

Ne spreglejte