Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
20. 11. 2013,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Franck Ribery Zlatan Ibrahimović

Sreda, 20. 11. 2013, 14.32

8 let

Ronaldo drvi, a Messijevega vlaka ne bo ujel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nori formi je Cristiano Ronaldo, ki v zadnjem času zadeva kot za stavo. Toliko bolj je v ospredje stopil zdaj, ko je poškodovan njegov velik rival Lionel Messi.

Štiri gole na dveh tekmah dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 je za Portugalsko zabil proti Švedski, povsem zasenčil Zlatana Ibrahimovića, svojo državo kot kapetan popeljal na novo veliko tekmovanje in hkrati, čeprav tega ni povedal na glas, sporočil: "Sem najboljši na svetu!" Jasno je, da si še kako želi zlate žoge, nagrade za najboljšega nogometaša na svetu, ki jo je Cristianu Ronaldu v zadnjih letih pred nosom vselej vzel Lionel Messi.

Vprašanje je, ali jo bo dobil. Argentinca je v zadnjih tednih bržčas resda vrgel iz konkurence, Ibrahimovića je izločil v neposrednem dvoboju, a največji favorit za osvojitev najprestižnejše nagrade v svetu nogometa verjetno še vedno ostaja zvezdnik Bayerna Franck Ribery, ki je z Münchenčani v pretekli sezoni osvojil prav vse, kar se je osvojiti dalo, njegove odlične igre pa se nadaljujejo tudi v tej sezoni.

Do rekorda jih manjka še 25

Pa kljub temu ne bi bilo narobe prav nič, če bi nagrada romala v roke Ronalda. Da je tako, kaže statistika golov, ki jih je zabil v tem koledarskem letu. Po zanj norem letošnjem novembru, v katerem je zabil že deset golov, je zdaj že pri številki 66. Deset golov je zabil v dresu portugalske reprezentance in 56 v majici Reala Madrida. V klubu je kar 37-krat zadel v prvenstvu, trinajstkrat v ligi prvakov in šest golov pristavil še v pokalu. Za Portugalsko je osemkrat zabil v kvalifikacijah za SP, dvakrat pa se med strelce vpisal tudi na prijateljskih tekmah.

Kljub res sijajni statistiki pa je več ali manj jasno, da rekorda Messija, ki je lani zabil rekordnih 91 golov v enem letu, skorajda zagotovo ne bo presegel. Za kaj takega bi moral na naslednjih osmih tekmah, ki ga čakajo v letošnjem letu, zabiti kar 25 golov. Torej več kot tri v povprečju na tekmo. Zdi se, da je vlak, na katerem je Argentinčev rekord, Ronaldu že ušel.

Ne spreglejte