Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
26. 11. 2015,
16.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter

Četrtek, 26. 11. 2015, 16.44

7 let, 12 mesecev

Rok Kronaveter: Presenečen sem, da sem tako učinkovit

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Roku Kronavetru gre v tej sezoni odlično. Tako dobrega strelskega izkupička, zadetka proti Krki sta bila že njegova osmi in deveti v dresu Olimpije, tudi sam ni pričakoval.

Nekaj tekem je izpustil zaradi poškodbe, po kateri se je zdaj uspešno vrnil, na igrišču ga enkrat ni bilo zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na za Ljubljančane nesrečni tekmi proti Domžalam v Stožicah v tretjem prvenstvenem krogu. Proti Krki se je vrnil v začetno postavo Olimpije in po tekmi zadovoljno ugotovil, da je s soigralci prišel do nove zmage, sam pa je po polovici prvenstvene sezone že pri devetih zadetkih.

"Poškodba je pozabljena, spet sem nazaj," je potrdil z nasmehom na obrazu in priznal, da je nad takšno učinkovitostjo, kot jo kaže – proti Krki je med drugim zatresel tudi prečko -, tudi sam presenečen. "Delo vezistov je podajanje in ne zabijanje golov, zato sem malo presenečen, a glede na to, da Olimpija igra res napadalno, je jasno, da si ustvarjamo veliko priložnosti. V ekipi se počutim res dobro, ustvarjamo lepo zgodbo. Le upam lahko, da bo podobno tudi v prihodnosti," pravi Rok Kronaveter, ki se je po poškodbi vrnil že na sobotnem derbiju proti Mariboru, a je takrat na igrišče prišel šele v drugem polčasu.

"Zaradi tega nisem bil nezadovoljen. Glede na to, da nekaj časa nisem igral, je bilo normalno, da je trener priložnost ponudil nekaterim drugim. Sem pa na derbiju kljub vsemu užival. Mislim, da so lahko vsi. To, kar smo videli tokrat, se lahko primerja z marsikaterim derbijem po svetu. Videli smo dobro igro, razburljivo dogajanje, veliko golov in odlično navijanje. Vsi skupaj smo prišli na svoj račun," pravi Štajerec v vrstah Ljubljančanov, ki se strinja, da je tudi zaradi obračuna z Mariborom in vsega, kar je ta prinesel, Olimpija v uvodu sredine tekme s Krko zaigrala nekoliko slabše.

"Težje se je bilo motivirati, a ne glede na vse smo na derbi že pozabili. Treba je gledati naprej. Takšne tekme, kot je bila proti Krki, so najbolj pomembne. Na takšnih tekmah se dobiva ali izgublja prvenstvo. Pokazali smo pravi značaj in zmagali. Res je, malce slabše smo začeli, a smo potem vseeno zasluženo prišli do zmage," pravi Kronaveter.

Zadovoljen bo, tudi če bodo zadeli le enkrat

Nad učinkovitostjo Olimpije, po prvi polovici sezone je zabila kar 50 golov, je seveda navdušen, a se z njo ne obremenjuje. "Lepo je zadevati, a sam bi bil zadovoljen že s tem, če bi na vsaki od preostalih tekmah zadeli le enkrat, če bi ob tem zmagovali," je povedal in pritrdil na našo trditev, da sta v boju za naslov prvaka ostala le še dva. Olimpija in Maribor. "Mislim, da je res tako. Odlepili smo se od preostalih, druge ekipe zaostajajo že preveč, a vseeno. V nogometu se nikoli ne ve," je pogovor sklenil nogometaš, ki je v Olimpijo prišel pred začetkom sezone in pomeni veliko okrepitev. To potrjuje tudi omenjenih devet golov, dodal je dve podaji.

Ne spreglejte