Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
17. 4. 2016,
11.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Rok Kronaveter NK Olimpija NK Olimpija Marko Nikolić NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 17. 4. 2016, 11.03

6 let, 7 mesecev

Junak Olimpije podpira kaznovanega Srba in poudarja, da ni žabar

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Nogometaši Olimpije so z zmago v Domžalah storili pomemben korak k osvojitvi državnega naslova. Tri točke jim je zagotovil Mariborčan Rok Kronaveter, ki igra v življenjski formi in bi rad, da ga tudi v prihodnje vodi kaznovani trener Marko Nikolić.

Zmaji so na gostovanju pri sosedih uresničili več ciljev. S tekmo več so Mariboru pobegnili na pet točk, obramba je zadržala nedotaknjeno mrežo, igralci pa so dokazali, da zmorejo zmagovati tudi brez prisotnosti kaznovanega stratega Marka Nikolića.

"Vsi vemo, kaj se je v zadnjih dneh dogajalo okrog kluba. Upam, da nas je to še bolj povezalo. Pokazali smo pravi značaj. Pomembne so bile tri točke, ne pa toliko igra. Z zmago smo si povrnili samozavest, ki smo jo imeli pred dvema slabšima tekmama (zaporedna remija v Prvi ligi Telekom Slovenije proti Gorici in Zavrču, op. p.)," je bil vesel Rok Kronaveter. V tej sezoni igra v življenjski formi. Tako veliko zadetkov (14) ni dosegel še nikoli.

Lahko prehiti celo Šporarja

Mariborčan, ki bi rad z Olimpijo osvojil naslov slovenskega prvaka, bi lahko postal celo najboljši strelec prvenstva. Na lestvici si deli drugo mesto s soigralcem Blessingom Elekejem, ki se je na gostovanju v Domžalah poškodoval in za katerega bi se sezona lahko že končala. Vodilni Andraž Šporar (17 zadetkov), ki je kratek čas za oddih v domovini izkoristil za obisk srečanja v Domžalah, kjer se je na tribunah pridružil navijačem Olimpije, je še vedno prvi strelec tekmovanja. Čeprav je odigral le jesenski del, je še vedno ogromen korak pred zasledovalci.

Mariborčan je sosedski obračun v domžalskem Športnem parku odločil v 69. minuti. | Foto: Mariborčan je sosedski obračun v domžalskem Športnem parku odločil v 69. minuti.

Če bo Kronaveter zadržal strelski ritem, ki ga krasi v zadnjih tednih, in v zadnjih šestih krogih v polno zadel vsaj trikrat, Šporar na vrhu ne bo več osamljen. Mladi Ljubljančan se v ponedeljek vrača v Basel, kjer bo nadaljeval program okrevanja po operaciji stopala, njegovi nekdanji soigralci pa bodo nadaljevali drugačno operacijo. Tisto, ki buri domišljijo navijačev in se spogleduje z mislijo, kako se bo naslov državnega prvaka po 20 letih praznoval prav v Ljubljani.

Igralci so s trenerjem Nikolićem

Zeleno-belih do konca sezone na tekmah ne bo smel voditi Marko Nikolić. Srbski strateg je v soboto v Domžalah dajal napotke sodelavcem prek mobilnega telefona. Če ga bo predsednik Milan Mandarić ohranil na odgovornem položaju - odločitev naj bi javnosti zaupal v začetku prihodnjega tedna -, bo izpolnil željo igralcev, ki stojijo ob strani 36-letnemu Beograjčanu.

Nogometaši Olimpije, ki so si po zmagi v Domžalah dali duška z navijači, bi bili najbolj srečni, če bi Marko Nikolić zadržal položaj trenerja.  | Foto: Nogometaši Olimpije, ki so si po zmagi v Domžalah dali duška z navijači, bi bili najbolj srečni, če bi Marko Nikolić zadržal položaj trenerja.

"Smo s trenerjem. Podpiramo ga. Kako se bo odločil predsednik, pa je povsem njegova stvar," si Štajerec želi, da bi še naprej sodeloval z nekdanjim trenerjem Rada, Vojvodine in Partizana. "Tako, kakor je bilo v Domžalah, bi lahko sodelovali tudi do konca sezone. Ne vidim razloga, zakaj ne bi šlo. Zaupamo tudi preostalim članom strokovnega vodstva," se Kronaveter nagiba k temu, da bi bilo za Olimpijo najbolje, če bi na trenerskem položaju zadržala kaznovanega Srba.

To so dokazali že prejšnji teden, ko so s takšnim sporočilom vstopili v pisarno predsednika Olimpije, ko se je ta odločal o kazni zaradi afere, nastale na podlagi Nikolićevih rasističnih opazk, namenjenih nesrečnemu Blessingu Elekeju

Uspehi Olimpije pred strelsko statistiko

Kronaveter je v Domžalah izkoristil nezbranost domače obrambe in v 69. minuti po prekinitvi, predložek iz kota je poslal Julius Wobay, odločil srečanje. To je bil že njegov 14. zadetek. "Ta sezona je strelsko moja najboljša v karieri. Zadovoljen sem, najbolj pa je pomembno, da zmagujemo in da smo vedno bližje tistemu, o čemer smo sanjali pred sezono," uspehe ekipe postavlja pred individualno statistiko.

Ko je nekaj minut pred koncem rednega dela zapustil igrišče in ga je zamenjal <b>Kenan Bajrić</b>, so mu navijači Olimpije skandirali:  | Foto: Ko je nekaj minut pred koncem rednega dela zapustil igrišče in ga je zamenjal <b>Kenan Bajrić</b>, so mu navijači Olimpije skandirali:

Z zadetkom, ki je prinesel tri zelo dragocene točke, je v Domžalah v dobro voljo spravil ogromno privržencev Olimpije. Ko je nekaj minut pred koncem rednega dela zapustil igrišče, so mu navijači skandirali: "Krona je žabar." Se je 29-letni očka dveh otrok, ki je večino kariere prebil na Štajerskem, s tem že poistovetil? "Ne (smeh). Krona ni žabar. Bil sem in vedno bom ostal Štajerec. Res je, igram v Ljubljani. Če navijači to skandirajo, me ne moti, a bom vedno ostal Štajerec," je pojasnil junak Olimpije, ki je poskrbel za prvo zmago nad Domžalami, tradicionalno neugodnim tekmecem, v tej sezoni.

V prihodnjem krogu jih čaka tekma z velikim dolžnikom Krškim. To je v zadnjem krogu jesenskega dela nepričakovano porazilo vodilne zmaje in s položaja trenerja odpihnilo Marijana Pušnika. Nasledil ga je Nikolić, ki z Olimpijo še ni izgubil, a njegova prihodnost v ljubljanskem klubu ostaja negotova. Igralci bi najraje videli, da bi ostal njihov trener, a bo imel pri tem glavno besedo predsednik Mandarić. Če lahko sklepamo po njegovi prešerni volji po zmagi v Domžalah, je odločitev že padla.

Ne spreglejte