Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 10. 2011,
7.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matej Pučko Matjaž Kek

Petek, 7. 10. 2011, 7.07

7 let, 12 mesecev

Rojstni dan v nogometnih nebesih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kekova četa se pripravlja na torkovo srečanje s Srbijo. V četrtek je trenirala v Ljudskem vrtu. Selektor je povabil še tri upe iz izbrane vrste do 19 let. Tudi presrečnega slavljenca Mateja Pučka.

Ni jih veliko nogometašev, ki bi na dan, ko prestopijo prag polnoletnosti, izkusili podobno čast. ''To je bil najlepši trening v mojem življenju. Najlepše darilo, kar bi jih lahko dobil. Marsikdo ima take želje, a jih nikoli ne izpolni, meni pa so se posrečile že v teh letih,'' je v zanosu Sportalu zaupal Matej Pučko, ki je v četrtek dopolnil ravno 18 let. Nadarjeni Štajerec prvoligaške izkušnje nabira v Kopru. Čeprav ga je v svoje vrste vabil tudi Maribor, se je odločil za selitev na Obalo. Dres drugoligaškega Aluminija je zamenjal za koprskega in postal ''kanarček''. Odmevni prodori na levi strani, s katerimi seje paniko v obrambnih vrstah tekmecev tudi v državnem dresu do 19 let, so selektorja članske reprezentance Matjaža Keka, ki rad spremlja tudi tekme mlajših selekcij, navdušili do te mere, da je Mateja skupaj s klubskim soigralcem Urbanom Žibertom in Erikom Janžo (Mura 05) povabil na četrtkov trening v Mariboru.

Fenomenalne obrambe Handanoviča

Potekal je za zaprtimi vrati, saj je selektor uigraval določene rešitve, ki jih išče ob odsotnosti kapetana Roberta Korena. ''Pred treningom je stopil selektor Kek do mene in mi v imenu vseh čestital. Bil sem res prijetno presenečen, na treningu pa nato dal vse od sebe. Upam, da je bil zadovoljen in da me bo še kdaj vpoklical. Moja velika želja je nekoč igrati za člansko reprezentanco,'' je izpovedal željo novopečeni 18-letnik, ki je združil moči z najboljšimi slovenskimi nogometaši na delovnem treningu, na katerem je bila uprizorjena tudi medsebojna tekma. Potekala je dvakrat po 20 minut, manjkal je poškodovani Matej Mavrič, Pučka pa je najbolj navdušil vratar Samir Handanovič. ''Naredil je nekaj fenomenalnih obramb, odlični pa so bili tudi drugi. Takšnih potez ne vidiš vsak dan. Vidi se, da so za razred boljši od mene in lahko že z eno potezo odločijo tekmo. Izžarevali so veliko željo, tako da so zelo motivirani za torek. Navdušili so me,'' je pohvalil starejše soigralce, ki so ga zelo lepo sprejeli. Večino igralcev je poznal že od prej. Ko je še branil barve Aluminija, si je velikokrat ogledal treninge Kekove čete v Kidričevem. Vedno se je spraševal, če bi lahko tudi sam igral na tej ravni. ''Če bom delal tako kot sedaj, bi se jim lahko čez nekaj let pridružil. Dal bom vse od sebe,'' je podal obljubo.

Radi bi na evropsko prvenstvo

Samozavestni najstnik je zaigral na zanj značilnem mestu levega zunanjega igralca. Na tem igralnem mestu igra tako v Kopru kot tudi mladi reprezentanci do 19 let, s katero je pred kratkim blestel na kvalifikacijskem turnirju na Štajerskem, kjer je pomagal do zmag nad Walesom in Škotsko ter remija z Belgijo. Zdaj čaka Jarčeve izbrance drugi, veliko močnejši krog, ki bi lahko prinesel uvrstitev na zaključni turnir. ''Radi bi prišli na evropsko prvenstvo. Ekipa je zelo kvalitetna. Imamo možnosti, pa tudi prednost, saj nas bodo druge reprezentance podcenjevale,'' ne skriva visokih ciljev. V nedeljo se bo pridružil reprezentanci do 20 let, ki bo v torek odigrala prijateljsko tekmo z Madžarsko. Ker je na sporedu ob 16. uri, v vlogi gostiteljev pa se bodo predstavili Madžari, se bo do večera le stežka vrnil v Maribor, kjer čaka Kekove fante morda odločilno dejanje na poti do drugega mesta in dodatnih kvalifikacij za EP 2012. Več bo znanega po petkovih obračunih v Beogradu in Belfastu. Ravno na dan, ko se bodo reprezentantje malce spočili, nato pa v soboto vrnili v reprezentančno postojanko na Ptuju. Takrat bo med njimi tudi Rene Krhin, ki je pomagal mladi reprezentanci do dragocene točke na Švedskem. Vratar Vid Belec se je po končanih klubskih obvezah pri Crotoneju soigralcem v Kekovi četi pridružil že v četrtek.

Ne spreglejte