Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2016,
17.25

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Celje NK Luka Koper

Sobota, 16. 4. 2016, 17.25

7 let, 11 mesecev

Robert Pevnik je prebudil Celjane, ki so spet navdušili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši Celja so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 3:0 (2:0). Po pokalni zmagi nad Domžalami so Celjani z novim trenerjem Robertom Pevnikom še drugič zapored navdušili.

Celjani nadaljujejo ugodno tradicijo proti Koprčanom. Že na osmi zaporedni tekmi jih nogometaši z Obale niso premagali. Ti so bili danes daleč od uspeha, saj so večino tekme igrali z igralcem manj. Celjani so številčno prednost znali unovčiti in se na lestvici povzpeti pred današnjega tekmeca na osmo mesto.

Celjani so zanesljivo dobili prvi polčas. Do izključitve Marina Jurine, ki je po dveh rumenih kartonih moral z igrišča že v 27. minuti, so bili Koprčani sicer enakovreden tekmec domačim, po rdečem kartonu pa so celjski nogometaši hitro unovčili številčno prednost. Najprej je v 36. minuti zadel Matej Podlogar po podaji Tadeja Vidmajerja z leve strani, štiri minute zatem pa je Sunny Omoregie iz bližine unovčil podajo z desne strani Tilna Klemenčiča.

Že pred tem je najprej v enajsti minuti Fabian Lokaj preizkusil Matica Kotnika, v 25. minuti pa je na drugi strani sprožil Esteves De Sousa, izkazal pa se je Vjekoslav Tomić.

V drugem polčasu sta prva resneje zagrozila Milan Spremo, ki je v 57. minuti sprožil od daleč, Tomić pa je bil na mestu, in Podlogar, ki je štiri minute pozneje dvakrat prišel do strela, a izida ni spremenil. Sledilo je obdobje brez priložnosti, Celjani so povsem umirili igro, a v 81. minuti še povišali prednost. Luka Batur je slabo izbil žogo iz svojega kazenskega prostora, ta je prišla točno na noge Janeza Piška, ki je nato s strelom z roba kazenskega prostora dosegel svoj prvoligaški prvenec.

Celje bo v 31. krogu prihodnjo soboto gostovalo v Novi Gorici, Koprčani pa dan pozneje v Mariboru.

Celje : Luka Koper 3:0 (2:0)

Stadion Arena Petrol, gledalcev 1000, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in (Ptujska Gora).

Strelci: 1:0 Podlogar (36.), 2:0 Sunny (40.), 3:0 Pišek (81.).

Celje: Kotnik, Klemenčič, Hadžić, Travner, Vidmajer, Pišek, Vrhovec, Pajač (od 78. Brlečić), De Sousa (od 56. Spremo), Podlogar (od 67. Požeg Vancaš), Sunny.
Luka Koper: Tomić, Andrejašič, Batur, Datković, Pavić, Jefthon, Štulac, Valencia (od 46. Zsivanovics), Blatančić (od 46. Štromajer), Lokaj (od 70. Horvat), Jurina.

Rumena kartona: Vrhovec; Jurina.
Rdeči karton: Jurina (27.).

Ne spreglejte