Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 4. 2012,
10.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bayern Marseille Ivica Olić

Sreda, 4. 4. 2012, 10.03

7 let, 12 mesecev

Ribery vesel za Olića, Rummenigge samozavesten

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Bayerna so se zasluženo prebili v polfinale. Moč Bavarcev je nakazala tudi odločitev trenerja, da najboljšega strelca Maria Gomeza v udarni enajsterici zamenja Ivica Olić.

Čeprav so mu v tej sezoni v postavi Bayerna dane le drobtinice in je napovedal, da bo po koncu sezone zamenjal klubsko okolje, je Ivica Olić povratni dvoboj z Marseillom začel od prve minute. Da je z ligo prvakov ostal v dobrih odnosih, nenazadnje je v sezoni 2009/10 prispeval levji delež k uvrstitvi v veliki finale v Madridu, je dokazal v torek, ko je mrežo francoskega četrtfinalista zatresel dvakrat. V njegovem spretnem slogu, globoko v kazenskem prostoru. ''Čudovito se počutim. Čeprav veljam za izkušenega igralca, sem pred tekmo čutil kar nekaj treme. Tekme lige prvakov mi je bilo vedno igrati v posebno zadovoljstvo. Zelo sem vesel, da smo se uvrstili v polfinale in da sem dosegel dva zadetka,'' je pojasnil hrvaški napadalec, ki poleg zelo učinkovitega Maria Gomeza (strelec 11 zadetkov v ligi prvakov ga je zamenjal v 75. minuti) ne najde večje minutaže pri bavarskem velikanu. ''Zelo sem vesel za Ivico. Pokazali smo, da smo krasna ekipa. Zdaj nas čaka Real,'' je dodal Franck Ribery. Nekdanji as Marseilla ni pozabil žvižgov, s katerimi so ga na prvi tekmi na Velodromu pozdravili ''nekdanji'' navijači. Na povratnem dvoboju je imel še motiv več, zato se je zelo razveselil uvodnega zadetka, ki ga je Olić dosegel po imenitni ''podaji'' francoskega reprezentanta.

Da se je Bayern zasluženo prebil v polfinale, kjer se bo najverjetneje srečal z madridskim Realom, sta izpostavila tudi oba trenerja. ''V prvem polčasu nas je nekajkrat rešil vratar Manuel Neuer, nato pa smo Marseillu odgovorili z močnim udarcem in se zasluženo veselili zmage,'' je dejal Jupp Heynckes, ki je še enkrat ponovil, da Marseille ni nedolžna ekipa, saj je na poti do četrtfinala izločila tako Borussio Dortmund kot milanskega Interja. ''Znašli smo se pred previsoko oviro. Dali smo vse od sebe, a je Bayern zasluženo v polfinalu,'' ni strategu Marseilla Didierju Deschmapsu preostalo drugega, kot čestitati tekmecu. Razloga za veselje ni skrival tudi Karl-Heinz Rummenigge. Legendardni nogometaš Bayerna je poudaril, da je srečen, da je Bayern prišel v pravo formo ravno v času, ko še vedno tekmuje v treh različnih tekmovanjih. ''Dobro smo pripravljeni za 'bavarske' tedne, ki sledijo. Niso angleški, pač pa kar 'bavarski', saj nas čakajo pomembne tekme na vsake tri oziroma štiri dni. Mislim, da bomo ritmu kos, saj imamo jeklene živce,'' napoveduje predsednik upravnega odbora nogometnega kluba Bayern, kar ni najboljša novica za privržence Reala.

Ne spreglejte