Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2017,
13.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Kylian Mbappe Kylian Mbappe Monaco Real Madrid

Torek, 25. 7. 2017, 13.10

6 let, 6 mesecev

Real in Kylian Mbappe dogovorjena?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
mbappe

Po poročanju španske Marce sta se španski velikan Real Madrid in Monaco dogovorila za prestop nogometnega čudežnega dečka Kyliana Mbappeja. Evropske klubske prvake bo celoten prestop stal kar 180 milijonov evrov – 150 ali 160 milijonov evrov in 30 ali 20 milijonov evrov v bonusih.

Razprodaja francoskega prvaka, kot vse kaže, še ni končana. Monaco je v tem poletju prodal še sedem igralcev, od tega tri člane začetne postave – Benjamina Mendyja, Bernarda Silvo (oba sta šla v Man City) in Tiemoueja Bakayoka (Chelsea). Zdaj napovedujejo še odhod komaj 18-letnega čudežnega dečka Kyliana Mbappeja.

Real zdaj pripravljen za veliki korak?

Čeprav je bilo v zadnjih tednih okoli njegovega prestopa precej tiho, je Real po prodaji Alvara Morate (65 milijonov evrov) in Danila (30 milijonov evrov) dodobra napolnil svoj bančni račun in je po poročanju Marce pripravljen, da poskrbi za zgodovinski nakup.

Odkritje lanske sezone bo Real stalo kar 180 milijonov evrov, kar bi pomenilo nov najdražji nakup vseh časov. Za tega je v lanski sezoni poskrbel Manchester United, ki je Paula Pogbaja iz Juventusa pripeljal za 105 milijonov evrov.

Bo Real v tem poletju res kupil Kyliana Mbappeja?

  • Da.
    70,76 %
    213 glasov
  • Ne.
    29,24 %
    88 glasov
Oddanih 301 glasov

Kje bo igral?

Bo Mbappe v prvi postavi Reala zamenjal Benzemaja? | Foto: Reuters Bo Mbappe v prvi postavi Reala zamenjal Benzemaja? Foto: Reuters

Če se prestop resnično zgodi, se lahko upravičeno vprašamo, kje bo Francoz sploh igral.

Ne smemo pozabiti, da ima beli balet še vedno v svoji ekipi Cristiana Ronalda, Garetha Bala in Karima Benzemaja, ki je ljubljenec trenerja Reala Zinedina Zidana.

To je na lastni koži izkusil tudi Morata, ki mu ni preostalo nič drugega, kot da po enem letu ponovno zapusti špansko prestolnico in odide v London. Mbappe je večkrat poudaril, da si, če se bo res selil, želi v novem klubu tudi igrati. Mu lahko Real zagotovi prvo postavo?

Sanjska pretekla sezona

Mbappe, ki naj bi z Realom podpisal šestletno pogodbo in na leto dobil sedem milijonov evrov neto, se je v nogometno orbito izstrelil v pretekli sezoni, ko je z neverjetnimi predstavami navdušil vse ljubitelje nogometa. 18-letni napadalec je bil najzaslužnejši za to, da se je Monaco veselil francoske krone, v ligi prvakov pa prišel vse do polfinala. 

Francoski čudežni deček je na 44 nastopih sodeloval pri kar 40 zadetkih ekipe iz Monaka (26 zadetkov in 14 podaj).

Ne spreglejte