Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
2. 10. 2012,
11.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manchester United Braga Galatasaray

Torek, 2. 10. 2012, 11.41

8 let

Rdeči vragi v deželo Drakule po 100. zmago

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po nič kaj bleščeči predstavi Manchester Uniteda v prvem krogu lige prvakov bodo angleški podprvaki nove tri točke lovili v Transilvaniji proti romunski senzaciji. V Carigradu dvoboj poražencev.

Angleški podprvak, za katerim je žalosten konec tedna (na njegovem dvorišču ga je s 3:2 premagal Tottenham, op. p.), se je v Transilvanijo odpravil brez svojih dveh veteranov, Ryana Giggsa in Paula Scholesa, v Romunijo nista potovala niti Michael Carrick ter poškodovani hitronogi Ekvadorec Antonio Valencia. Ravno zaradi počitka centralnih vezistov bo od prve minute znova zaigral povratnik v moštvo Darren Fletcher. Trener Rdečih vragov, Sir Alex, ne more računati niti na usluge treh branilcev: kapetana Nemanje Vidića (operacija meniskusa), Phila Jonesa in Chrisa Smallinga. Nekaj težav ima tudi Jonny Evans, ki pa bo vseeno ob Riu Ferdinandu tvoril centralni branilski dvojec.

Nekaj težav s poškodbami ima tudi trener romunskega moštva Ioan Andone, saj proti Unitedu zagotovo ne bodo zaigrali Ciprian Daec, Adam Wass, Bakary Sare in Ronny. V ekipo se po tekmi prepovedi vrača Vasile Maftei.

''Ogledali smo si posnetek tekme z Brago, pred tem so v kvalifikacijah tudi dvakrat premagali Basel in se tako uvrstili v skupinski del. Vemo, kaj nam je lani naredil Basel, zato je Cluj ekipa vredna vsega spoštovanja. Krasi ga hitra obramba, hkrati pa preži na nasprotnikovo napako, takrat pa izvede hiter protinapad. Na ta način je ponižal tudi Portugalce,'' je pred tekmo povedal Ferguson, za katerega pa po porazu konec tedna v domačem prvenstvu šteje le zmaga. V prvem krogu so se njegovi izbranci mučili z Galatasarayjem in zmagali le z 1:0. ''Fergie'' je tudi obrazložil, zakaj se je v Romunijo odpravil brez udarne trojke na sredini igrišča: ''Ryan in Michael sta zbolela in nismo hoteli tvegati. Počitek jima bo dobro del. Scholes pa ima 37 let, zato ne more igrati na vsaki tekmi. Imamo veliko alternativ tudi na tem položaju. Tom, 'Ando' ter 'Fletch' so željni dokazovanja.''

Kako pred tekmo razmišljajo v taboru romunskega prvaka: ''Tekma proti Bragi je bila tekma naših življenj. Nihče ni verjel v našo ekipo, a dokazali smo, da znamo igrati nogomet. Vemo, da smo najmanjše moštvo v ligi prvakov, a proti nam ne bo lahko igrati nobenemu klubu, niti Manchester Unitedu,'' je pred tekmo zabrusil Brazilec v dresu Cluja Rafael Bastos, ki je s klubskimi soigralci v prvem krogu lige prvakov poskrbel za prijetno presenečenje. Braga je na svojem štadionu AXA pokleknila z 0:2.

''Naše navijače potrebujemo bolj kot kdajkoli''

Turški Galatasaray ranjene Portugalce ne bo pričakal v polni postavi. Turki ne morejo računati na Španca Alberta Riere, po dolgoletni odsotnosti pa se v kader vrača Čeh Tomas Ujfaluši, ki zaradi operacije kolena ni zaigral že od novega leta. Turki so konec tedna po porazu proti Ordusporu z 0:2 ''izgubili'' tudi Hamita Altintopa, čigar nastop je pod velikim vprašajem pred nocojšnjo tekmo.

Po presenetljivem domačem porazu Brage z romunsko senzacijo bodo varovanci Joseja Peseira pod velikim pritiskom. Prepotrebnega elana pred nadaljevanjem bi nogometašem Brage vlila le zmaga, ki pa jo bo na vročem Türk Telekemu izredno težko doseči.

''Tri točke so bolj pomembne kot pa lepa igra,'' pred tekmo poudarja trener turškega moštva Fatih Terim. ''Vemo, kako je potrebno igrati, če hočeš zmagati, a to se ne da vsak dan. Včasih moraš igrati tudi grdo, da prideš do želenega rezultata. Verjamem v svoje igralce in jim zaupam, a v nogometu je vse mogoče. Ranjena Braga bo lovila tri točke, zato jo bo potrebno vzeti še kako resno. Zelo težko bo, naše navijače potrebujemo bolj kot kdajkoli.''

''Analizirali smo dobre in slabe točke našega nasprotnika. Tekma s Turki je pomembna, a vsekakor ne odločilna. Gremo iz tekmo v tekmo. Ogledali smo si njihovo predstavo proti Man Utd, priigrali so si kup lepih priložnosti za zadetek, a so imeli tudi nekaj smole. To ne pomeni nič drugega kot, da nam ne bo lahko. Na njihovi strani bodo tudi njihovi izjemni navijači. Vse to bo potrebno odmisliti in igrati na zmago. Tudi točka za nas ne bi bila slab dosežek,'' je svoje še dodal trener Brage Jose Peseiro, ki je s svojim moštvom očitno našel dobro formo. Konec preteklega tedna so na Minho derbiju v gosteh z 2:0 premagali Guimaraes. To jim je uspelo prvič po sezoni 2005/06.

Ne spreglejte