Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
10. 3. 2013,
20.31

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Darko Milanič Andrej Razdrh

Nedelja, 10. 3. 2013, 20.31

4 leta, 10 mesecev

Razdrh: Mi smo izgubili dve točki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Več razlogov za veselje ima Darko Milanič, ki je bil z igro Maribora zadovoljen le v prvih 30 minutah, Andrej Razdrh pa je objokoval brezglave napade Olimpije po izključitvi Jasmina Handanovića.

Trilogija večnih derbijev se je zaključila z remijem. V tretje se je le izšlo, da sta se vneta tekmeca razšla brez zmagovalca, z razpletom dvoboja, ki je postregel z marsičem, pa je bil bolj zadovoljen trener Maribora. ''Do prekinitve, ki so jo naredili domači navijači (v 32. minuti, trajal pa je nekaj minut, kot nalašč za počitek domačih nogometašev, op. p.), je bil z naše strani zelo soliden derbi. Od takrat naprej pa nas tako rekoč na žalost ni bilo več. Do takrat smo imeli prilike, nekaj kombinirali, potem pa bolj kot ne postali pasivni, brez gibanja, tako da smo na koncu iztržili še dober rezultat,'' je priznal Darko Milanič, ki je bil še najbolj zadovoljen z izplenom s treh večnih derbijev. Maribor se je prebil v polfinale pokalnega tekmovanja, prednost pred najbližjim zasledovalcem v prvenstvu pa ohranil na 12 točkah. ''Jezi me, da nismo bili taki, kot smo želeli biti. Je pa res, da smo bili na koncu z igralcem manj kar nevarni,'' je še omenil Izolan, ki je bil zaradi utrujenosti in odsotnosti nekaterih igralcev zaradi zdravstvenih težav primoran rotirati. ''Bili smo slabši na fizičnem planu. Nismo bili živi. Cilj je, da 'ozdravimo', da najdemo en teden normalnega treninga, da bomo lahko na igrišču malce boljše tekli,'' si je zaželel trener branilcev državnega in pokalnega naslova, ki pa še ne bo dočakal počitka, saj ga že v sredo čaka zaostala prvenstvena tekma v Velenju.

Razdrh: Zmago smo imeli na pladnju

Olimpija je bila bližje zmagi, sploh po izključitvi Jasmina Handanovića, a ponujenega ni sprejela tako, kot bi si želel strateg. Zato je bilo v besedah strokovnjaka iz Vrhnike zaznati kar nekaj grenkih občutkov.

''Rezultat za nas ni dober. V prvem polčasu je bila enakovredna igra, naš dober začetek, nato pa smo padli v igri, v drugem pa smo zelo dobro začeli. Takrat smo si upali igrati in prišli do zrelih priložnostih, tega pa po izključitvi vratarja Maribora nismo nadgradili. Odigrali smo katastrofalno in sem razočaran. Morali bi večkrat priti do priložnosti, a smo bili nemirni in prehitro in preveč nervozno hoteli doseči zadetek. Čeprav je bilo do konca še 20 minut. Na tak način ni šlo, v tem položaju se nismo znašli. V celoti smo mi tisti, ki smo izgubili dve točki. Škoda za zapravljeno priložnost,'' je pojasnil Andrej Razdrh, ki z zaključkom, ko bi morala Olimpija izkoristiti prednost igralca več na igrišču, pa tudi dejstva, da si je vratarski rokavici pri gostil nadel napadalec Nusmir Fajić, ni bil prav nič zadovoljen. Na roko mu ni šla tudi načetost obeh bočnih igralcev, saj tako Boban Jović in Matic Fink nista zdržala ritma, ampak predčasno omagala.''Žal mi je, da nismo osvojili treh točk, ki bi si jih zaslužili. Zmago smo imeli na pladnju,'' je objokoval izgubljeno priložnost, na katero pa bo potrebno hitro pozabiti, saj Olimpijo že v sredo čaka tekma v Murski Soboti.

Ne spreglejte