Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 5. 2013,
10.27

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Izet Rastoder Andrej Razdrh

Petek, 17. 5. 2013, 10.27

4 leta, 10 mesecev

Razdrh in Rastoder nezadovoljna, Olimpija se ni pritožila

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Olimpije so na zadnjih dveh štajerskih gostovanjih osvojili le točko, slabo voljo pa je v tabor Ljubljančanov naselilo še nezadovoljstvo s sodniškimi odločitvami. O pritožbi ne razmišljajo.

Zeleno-bela ladja navkljub slabemu izkupičku v Mariboru in Celju, kjer je osvojila le točko, izpolnjuje cilj. Tri kroge pred koncem prvenstva si je že zagotovila Evropo, nasmiha pa se ji tudi drugo mesto. Če bo v soboto v Stožicah padel Aluminij, Olimpija pa upravičila vlogo favorita, bo odločen "tolažilni" naslov podprvaka. Ko so se nogometaši Olimpije vrnili iz Celja, so bili ogorčeni nad sodniškim kriterijem, ki ga je na igrišču uveljavljal sodnik Nejc Kajtazović. Zmotil jih je predvsem prvi zadetek Celjanov, dosežen po zelo strogo dosojeni 11-metrovki, ter rdeči karton, ki ga je prejel Aleksander Šeliga. "Moramo biti nezadovoljni. Prvi gol Celjanov? Enostavno več ne razumemo sodniškega kriterija. Enkrat je evropski in je dopuščena taka igra, drugič ni … Ta gol nas je presekal, pa rdeči karton … Ne vem, katero tekmo zaporedoma smo ga prejeli. Drugi polčas sta obe ekipi trpeli, bila je živčna tekma, na koncu pa smo lahko s točko nezadovoljni," je po dvoboju v mestu ob Savinji dejal Andrej Razdrh ter dodal, da bo v prihodnje potrebno odpraviti napake pri prekinitvah, saj Olimpija prejema največ zadetkov ravno na tak način.

Šporar: Nisem vedel, kaj je bilo narobe

"Bili smo boljši nasprotnik. Če nas ne bi presekal prvi zadetek Celjanov, bi dobili srečanje. Zdaj nam ne preostane nič drugega kot iskati zmago nad Aluminijem in si zagotoviti drugo mesto. To je naš cilj do konca sezone," poudarja trener Olimpije, ki se je po srečanju naposlušal zgodbic o tem, kako je sodnikom žal za storjene napake. "To se velikokrat dogaja, ko sodniki priznajo, da se tudi oni motijo," je dodal Vrhničan, ki pa iz tega ne misli delat. "Smo razočarani in slabe volje, nočemo pa zaradi tega pošiljali sporočila za javnost ali dopise ter se izgovarjati na sodnike. Z njimi nismo obremenjeni. Naša teza je, da se sodniške napake konec koncev med sezono izenačijo," je pojasnil Tine Zupan, predstavnik ljubljanskega kluba za stik z javnostjo, njegovo razmišljanje pa je potrdil še predsednik Olimpije Izet Rastoder: "Nezadovoljni smo, a se ne bomo pritožili." Prvega operativca kluba čaka zanimiv poletni prestopni rok, saj želi zeleno-belo moštvo okrepiti na številnih mestih. V sredo je v ljubljanski mestni hiši na slovesnosti prejel priznanje za športnega delavca leta 2012 v športni družini AŠZ Olimpija, najboljši mladi športnik minulega leta pa je postal Andraž Šporar, ki je v Celju prekinil strelski post z dvema zadetkoma. "Dolgo časa nisem zadel. Nisem vedel, kaj je bilo narobe. Zdaj bom dal vse od sebe, da bi do konca zadel vsaj še dvakrat ali trikrat," sporoča mladi napadalec Olimpije, ki se bo skušal med strelce vpisati že v soboto na tekmi z Aluminijem. Ljubljančani bi si z zmago že zagotovili končno drugo mesto, Kidričani pa bodo lovili dragocene točke v boju za obstanek.

Ne spreglejte