Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 5. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Natisni članek

Claudio Ranieri Leicester City angleško prvenstvo

Ponedeljek, 2. 5. 2016, 9.00

6 let, 6 mesecev

Najprej bo osrečil 96-letno mamo, nato pa zamudil novico dneva

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Trenerju Leicester Cityja Claudiu Ranieriju je jasno, da lahko s pomočjo Chelseaja že danes osvoji angleško prvenstvo. V mestu vlada velika evforija, a se ji bo Italijan izognil. Odpotoval bo v domovino in ostarelo mater peljal na kosilo.

Italijanski strateg Claudio Ranieri ni le zelo uspešen trener, kar v tej sezoni dokazujejo čudežni rezultati Leicester Cityja. Na Otoku navdušuje tudi z uglajenostjo, načelnostjo in mirnim značajem, s katerim se noče ujeti v lovke evforije. Uspešno se ji izmika.

Danes celo dobesedno, saj ga v času dvoboja med Chelseajem in Tottenhamom, ki bi lahko lisicam že omogočil naslov angleškega prvaka, sploh ne bo na Otoku.

Ne praznuje rojstnega dneva, a ji je obljubil

Najbližji zasledovalec Tottenham zvečer ne sme zmagati na štadionu Stamford Bridge, kjer je pred leti deloval tudi Ranieri. Če bo njegov nekdanji klub ostal neporažen, bo v Leicestru zelo veselo, saj bo mesto slavilo zgodovinski dosežek.

Če jim bo Chelsea resnično pomagal in olajšal muke v boju za težko pričakovani naslov, bo slavje pri lisicah rahlo okrnjeno, saj bo manjkala oseba, najbolj zaslužna za sanjsko sezono, v kateri so pobegnili vsem angleškim velikanom. Manjkal bo 64-letni Ranieri, ki je po remiju na Old Traffordu (1:1) napovedal, da se bo v ponedeljek odpravil v domovino in 96-letno mamo Renato povabil na kosilo.

Claudio Ranieri je bil v nedeljo na Old Traffordu v središču pozornosti. Njegovi varovanci so remizirali z Manchester Unitedom, tako da še niso potrdili naslova. | Foto: Claudio Ranieri je bil v nedeljo na Old Traffordu v središču pozornosti. Njegovi varovanci so remizirali z Manchester Unitedom, tako da še niso potrdili naslova.

"Nima rojstnega dneva, a sem ji obljubil, da jo bom peljal na kosilo. Iz Italije se bom vračal ravno takrat, ko bo potekala tekma v Londonu, tako da bom med zadnjimi, ki bodo izvedeli za rezultat. To bom izvedel šele po pristanku."

Pozabiti na ognjemet

Ranieri tako odhaja na Apeninski polotok, v Leicester pa se bo vračal šele v večernih urah, ravno takrat, ko se bosta v Londonu spoprijela mestna tekmeca. "O tekmi Tottenhama nočem razmišljati. Kar zadeva mene, razmišljam v smeri, da bo Tottenham do konca sezone dobil vse tri tekme, zato sem osredotočen le na našo naslednjo tekmo z Evertonom," poudarja oboževani trener lisic. Še lani je opravljal vlogo grškega selektorja in doživljal ogromne neuspehe, nato pa doživel trenersko renesanso v Leicestru, kjer je poskrbel za eno najbolj nenavadnih uspešnic v svetu najmočnejših lig na svetu.

V Leicestru je že vse pripravljeno za veliko slavje. Vloga prvega junaka pripada trenerju Ranieriju. | Foto: V Leicestru je že vse pripravljeno za veliko slavje. Vloga prvega junaka pripada trenerju Ranieriju.

"Vem, da je že vse mesto v modrem, a moramo ostati zbrani, ne smemo misliti na to, kako bomo proslavljali z ognjemetom. Moramo biti osredotočeni na igrišče," opozarja Italijan, ki ga danes čaka nenavadna izkušnja, saj bo takoj po pristanku na Otoku izvedel, ali je z lisicami že prvak. 

Ne spreglejte