Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 12. 2012,
14.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marijan Pušnik NK Celje

Sreda, 12. 12. 2012, 14.24

8 let

Pušnik ni več trener Celja in ne bo selektor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zimski počitek je odnesel prvega trenerja v 1. SNL. Spremembe so se pripetile tam, kjer jih je pričakoval le malokdo. Marijan Pušnik ne bo več treniral Celjanov. Glavni razlog tiči v finančni krizi.

Celjski klub tako ne bo več vodil trener, ki je s Celjani dosegal velike uspehe, tako pred leti kot tudi v pravkar končanem jesenskem delu, ko je mlado ekipo popeljal do petega mesta v prvenstvu ter polfinala v pokalnem tekmovanju. Vodstvo kluba je že zanikalo, da bi imela prekinitev sodelovanja karkoli opraviti s strokovnimi razlogi (v Pušnikovo prid pričajo tudi rezultati), pač pa je priznalo poraz nelagodnem finančnem položaju, zaradi katerega klub ni mogel zadostiti potrebam, ki jih je ob prihodu v klub izpostavil koroški strokovnjak. Varčevanje na vsakem koraku je plačalo hud davek, saj je odšel Marijan Pušnik. Resda po sporazumnem dogovoru z vodstvom, a z grenkim spoznanjem, da finančno stanje kluba ne omogoča nadaljnjega sodelovanja na ravni, ki jo je bil doslej vajen. ''Do prekinitve sodelovanja je prišlo sporazumno, ko je znano, da bo proračun v naslednjem letu še nižji, kot je bil letos. Nogometni klub Celje je v letu 2012 poravnal ogromno finančnih obveznosti oziroma dolgov iz let 2008 in 2009. Letos je klub posloval tako, da novih dolgov ni ustvaril, kar je izjemno pomembno. Za prihodnost so finančna sredstva še bolj omejena in je klub zato prisiljen v znižanje proračuna. V izogib morebitnim novim finančnim zadregam druge rešitve ni, prilagoditev razmeram je nujna,'' so zapisali na klubski strani Celja, edinega člana 1. SNL, ki v tem trenutku išče novega trenerja.

Trener bo znan do 10. januarja

Več nam je pojasnil tehnični vodja Celjanov: ''Upali smo, da se bo našla srednja rešitev, a ni šli. Moram izpostaviti, da se tu ni šlo zaradi njegovih prejemkov, pač pa je finančna kriza preprečila načrtovano delo, ki si ga je zamislil po prihodu v klub. Zaradi razmer smo njegovi viziji težko sledili,'' nam je zaupal Borut Arlič in zatrdil, da Pušnikovega naslednika ne bodo izbrali čez noč, pač pa počakali na to, da vidijo, kako se bodo stvari zasukale. ''Veliko je interesentov, bo pa treba poiskati pravega kandidata, ki bo znal v teh razmerah z mlado in nadarjeno ekipo znati stvar speljati naprej.'' Trener bo izbran najkasneje do 10. januarja 2013, ko naj bi se predvidoma začela priprave na spomladanski del. Med kandidati je tudi Pušnikov pomočnik in nekdanji reprezentančni vratar Mladen Dabanovič.

''Imeli smo različne cilje, ki pa jih zaradi finančnih grehov iz preteklosti ni bilo moč uresničiti. Ni bilo vse slabo, marsikaj je bilo tudi pozitivnega, a sporazumno smo se odločili, da se razidemo,'' je Sportalu pojasnil Marijan Pušnik in poudaril, da ne odhaja zaradi znižanja lastnih finančnih prejemkov. Koroški strokovnjak se je ob slovesu zahvalil celjskemu županu Bojanu Šrotu, predsednici kluba Alenki Obrul, upravnemu odboru, direktorju Borutu Arliču, športnemu direktorju Ambrožu Krajncu, pomočniku Mladenu Dabanoviču, trenerju vratarjev Andreju Salčniku, zdravniški službi na čelu z dr. Stevanom Đorđevičem, fizioterapevtu Boštjanu Štrausu, Nataši Potočnik, predvsem pa celotnemu igralskemu kadru na čelu s kapetanoma Sebastjanom Gobcem in Amelom Mujčinovićem ter zvestim gledalcem, ki so spodbujali Celjane v teh težkih trenutkih. Najbolj mu je bilo žal, da jih ni klub na domači zelenici večkrat razveselil, saj so ostali brez domače zmage kar tri mesece.

Pušnik je bil pred petimi leti eden izmed kandidatov za selektorja članske izbrane vrste, a je nato Rudi Zavrl zaupal priložnost Matjažu Keku. V času, ko še ni znan naslednik Slaviše Stojanovića, ima Pušnik zdaj, ko ni več vezan na celjski klub, večje možnosti kot prej, a so slednje najverjetneje je simboličnega pomena. ''Ne da bi kaj vedel o tem, res ne. Da bi bil selektor? Saj sem verjetno 143. na seznamu,'' se je pošalil zdaj že nekdanji trener Celjanov, ko smo ga povprašali o tem, če ima njegovo slovo s Celjani kaj opravka z morebitnim novim službovanjem na NZS.

Ne spreglejte