Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 4. 2016,
17.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Manchester City PSG Manuel Pellegrini Laurent Blanc liga prvakov liga prvakov

Sreda, 6. 4. 2016, 17.01

6 let, 7 mesecev

Spektakularna zabava, po kateri bodo račun izstavili Arabcem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Nogometni večer med PSG in Manchester Cityjem prinaša spopad dveh velikanov, podprtih z arabskim kapitalom, ki je v njune vrste privabil številna zvezdniška imena. Zlatan Ibrahimović lovi svoj prvi evropski naslov, sinje modri branijo angleško čast.

Parižani se v tej sezoni spogledujejo z zgodovinskim podvigom, saj lahko osvojijo kar štiri lovorike. Naslov francoskega prvaka so si že zagotovili, odlično jim kaže v obeh francoskih pokalih, v Evropi pa so se uvrstili med najboljših osem. Žreb jim je v četrtfinalu dodelil Manchester City, javnost pa od Parižanov pričakuje, da bi lahko s ponovitvijo predstav, kakršne so kazali v zadnjih tednih, preskočili še eno otoško oviro. V osmini finala so dvakrat premagali Chelsea, zdaj se bodo namerili na še en bogat klub, ki podobno kot pariški deluje na pogon arabskih milijonov.

"Pomerili se bomo z moštvom, ki premore ogromno kakovosti. Njihova zasedba je gledano v celoti boljša od naše. Zato pričakujem dve zahtevni tekmi," je Laurent Blanc, trener francoskih prvakov, odgovoril na vprašanje, ali sprejema vlogo favoritov v četrtfinalnem obračunu. "Po žrebu so si mnogi oddahnili, ker smo se izognili Barceloni in Bayernu. Mnenja so, da smo dobili ugodnega tekmeca. Tisti, ki to pravijo, se ne razumejo na nogomet. Igralcem sem naročil, da ne delijo podobnih sklepov," je previden legendarni branilec francoske reprezentance.

Zvezdniški trojček v napadu PSG je pripravljen

Odlično pozna mesto Manchester, saj je del kariere odigral pri rdečih vragih, mestnih tekmecih Cityja. Proti angleškemu tekmecu ne bo mogel računati na dva zvezdnika v zvezni vrsti, Argentinca Javierja Pastoreja in Italijana Marca Verrattija, ki sta na seznamu poškodovanih. Za dvoboj s Cityjem, ki ga bo v prihodnji sezoni vodil Josep Guardiola, kandidirajo vsi trije velikani.

Bo Laurent Blanc tako nasmejan tudi po sredini tekmi? | Foto: Bo Laurent Blanc tako nasmejan tudi po sredini tekmi?

Če bo Blanc vsem trem omogočil nastop od prve minute, čaka obrambo Otočanov zahtevna naloga, saj bodo moči združili najboljši strelec Zlatan Ibrahimović, ki je pri 34 letih v življenjski formi, Edinson Cavani in Angel di Maria, še eden v vrstah Parižanov, ki je že izkusil življenje v Manchestru.

Pellegrini: Tudi mi skušamo napredovati

Zvečer se obeta spopad arabskih mogotcev. Parižane vodijo Katarčani, Otočane pa premožni ljubitelji nogometa iz ZAE. Pri iskanju primernih okrepitev niso varčevali in so v prihod zvezdniških novincev vložili več kot milijardo evrov. V četrtfinalu se bo moral eden posloviti. Če bo to Manchester City, se bo lahko še vedno pohvalil z zgodovinskim dosežkom, saj se je v tej sezoni prvič v ligi prvakov prebil med osem najboljših.

Čilenec Manuel Pellegrini bo po koncu sezone trenerski stolček odstopil Pepu Guardioli. | Foto: Čilenec Manuel Pellegrini bo po koncu sezone trenerski stolček odstopil Pepu Guardioli.

"Lahko se uvrstimo v polfinale. Bo težko, a imamo priložnost. PSG je odličen klub. Delimo si podobno usodo, saj se klubska projekta kaj dosti ne razlikujeta. Tudi mi skušamo napredovati iz leta v leto," razmišlja Manuel Pellegrini, ki se bo po koncu sezone poslovil od vročega stolčka na Etihadu.

PSG - Manchester City, sreda ob 20.45

Prva tekma četrtfinala lige prvakov, štadion Park princev v Parizu, glavni sodnik: Milorad Mažić (Srbija)

Verjetni začetni postavi:
PSG: Trapp; Marquinhos, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell; Matuidi, Rabiot, Thiago Motta, Di María, Ibrahimović, Cavani.
Odsotna: Pastore, Verratti

Manchester City: Hart (Caballero); Sagna, Mangala, Otamendi, Clichy; Fernandinho, Touré, Fernando; De Bruyne, Silva; Agüero
Odsotna: Sterling, Kompany
Vprašljivi: Delph, Hart, Toure

Ne spreglejte