Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 8. 2017,
12.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

2

Natisni članek

Ante Šimundža liga prvakov NK Maribor NK Maribor Hapoel Be'er Sheva

Torek, 22. 8. 2017, 12.37

6 let, 6 mesecev

Ante Šimundža

"Pritisk? To je privilegij!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

2

"Maribor znova v ligi prvakov? Zakaj pa ne. Z malo sreče je mogoče vse," pred odločilno tekmo nogometašev Maribora v boju za ligo prvakov razmišlja Ante Šimundža, zdaj trener Mure, nekoč pa tako igralec kot tudi strateg najbolj trofejnega slovenskega kluba.

Maribor bo povratno tekmo play-offa za ligo prvakov, na kateri bo lovil zaostanek s prve tekme (1:2), igral danes ob 20.45. Vloga glavnega sodnika na tej tekmi bo pripadla Italijanu Gianluci Rocchiju.

Maribor po ligo prvakov tokrat brez Anteja Šimundže | Foto: Sportida Maribor po ligo prvakov tokrat brez Anteja Šimundže Foto: Sportida Marsikdo bi se pred večerno tekmo med Mariborom in Hapoelom rad postavil v kožo trenerja ali igralca slovenskega prvaka. "O čem bi razmišljal? Na kakšen način priti v ligo prvakov. Zgolj to. Pritisk? Ne, to je privilegij. Imaš možnost stopiti pred 12 tisoč gledalcev. Gleda te vsa Slovenija. Kako bi si lahko želel še kaj lepšega. Zavihaš rokave in se pokažeš," pravi Ante Šimundža, ki se je v ligo prvakov prebil kot nogometaš in tudi kot trener Maribora.

Pravi, da so spomini lepi, a ker se od teh ne da živeti, v Mariboru danes bolj kot o ligi prvakov v letih 1999 in 2014 razmišljajo o tretjem velikem metu. "Maribor ima aktiven rezultat. Je na pragu lige prvakov. Z malo sreče se lahko znova prebije v skupinski del," tokrat kot zunanji opazovalec in veliki prijatelj kluba poudarja Šimundža, ki bo ob koncu tedna v Fanazeriji gostil Rogaško. A pozornost slovenskih ljubiteljev nogometa bo takrat namenjena predvsem derbiju v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Olimpija ali Maribor? "Če se Maribor prebije v ligo prvakov, bo čustveno na nižji ravni kot Olimpija. Po drugi strani pa Olimpija pri igralcu vedno spodbudi nekaj več. To je največji derbi. Pričakujem dobro tekmo, ki bo pokazala, kaj premore slovenski nogomet," meni Šimundža.

Mura je po treh krogih na vrhu 2. SNL. | Foto: Sportida Mura je po treh krogih na vrhu 2. SNL. Foto: Sportida Mura: tri tekme, tri zmage

Mariboru torej želi srečo, a njegove misli so predvsem pri novi Muri, kjer na kar dveh pogoriščih nekdanjega prvoligaša nastaja nova zgodba. Zdaj je še drugoligaško obarvana. Črno-beli iz Murske Sobote so namreč novinci v razširjeni 2. SNL, a z visokimi, če lahko sklepamo po prvih treh krogih, pa tudi upravičenimi cilji. Mura pod vodstvom Anteja Šimundže še ne pozna prvenstvenega poraza. Tri tekme, tri zmage, obenem pa navdušujoča razloga v danih in prejetih golih - 9:1. S tem imajo Prekmurci prednost pred kluboma Drava in Bravo, ki imata prav tako stoodstotni izkupiček. "A prva liga je še daleč," pravi Šimundža, ki bo prihodnji mesec dopolnil 46 let.
Ne spreglejte