Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 9. 2014,
14.46

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mišo Brečko Estonija

Nedelja, 7. 9. 2014, 14.46

6 mesecev, 2 tedna

Prispeli tja, kjer še niso izgubili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v prijetno topel in s soncem obsijan Talin, kjer jo v ponedeljek ob 20.45 po slovenskem času čaka uvodna tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016.

Slovenija in Estonija sta se doslej pomerili na sedmih tekmah. Po remiju na sploh prvi uradni tekmi Slovenije leta 1992 je nato slovenska vrsta proti tej najsevernejši baltski državi nanizala pet zmag in le en poraz.

Ta se je zgodil pred tremi leti v kvalifikacijah za EP 2012. Takrat je bil eden od najboljših estonskih nogometašev Konstantin Vassiljev, ki bi tudi tokrat lahko igral vodilno vlogo v vrsti mladega švedskega selektorja Magnusa Pehrssona.

Estonci brez pomembnega člena

A poškodba je nekdanjega nogometaša Nafte in Kopra, ki je za izbrano vrsto zbral 71 nastopov in 17 golov, izločila iz kadra estonske izbrane vrste. Kakšno Estonijo torej izbranci Srečka Katanca pričakujejo ob Vassiljevi odsotnosti?

"To bomo šele videli, ampak zagotovo je bil on eden od glavnih igralcev. Tudi na tekmah, ki smo si jih ogledali, je bil eden od najboljših, na tekmah proti nam je bil daleč najboljši estonski igralec. Kakovost ima, zame osebno je zelo dober nogometaš. Kakšni so Estonci brez njega, pa bomo šele videli," meni standardni član slovenske obrambne vrste Mišo Brečko.

Tekmeca dobro poznajo

Ta poudarja, da tekmeca dobro poznajo. "Pogledali smo si posnetke njihovih prijateljskih tekem, poznamo jih tudi že od prej, tako da imamo dovolj informacij," meni Brečko, ki ga tako kot soigralce ni zmotilo dejstvo, da je treninge na Gorenjskem v minulih dneh močno krojilo deževno vreme: "Trenirali smo dobro in kar veliko. Kar zadeva vadbo, smo lahko zadovoljni."

Estonija in Slovenija se bosta pomerili na stadionu Lillekula, ki sprejme nekaj manj kot 10 tisoč gledalcev. Prireditelji so po nekaterih informacijah prodali večji delež vstopnic, tako da se obeta glasna podpora domači vrsti. A po drugi strani si Slovenci zelo želijo dober začetek kvalifikacij, v njihov prid govori tudi statistika – v Talinu še niso izgubili.

Ne spreglejte