Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 6. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Rogla Miroslav Radović Rok Kronaveter Rodolfo Vanoli Milan Mandarić Nenad Protega Prva liga Telekom Slovenije Darijan Matić NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 15. 6. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Darijan Matić o začetku priprav

Kapetan Olimpije o sebičnosti in veliki izgubi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Nogometaši Olimpije so se v ponedeljek preselili na Štajersko. Odpravili so se na Roglo, kjer opravljajo višinske priprave. Zasedba bo kmalu popolna, saj se bodo vrnili tudi članski reprezentanti, kapetan Darijan Matić pa zaupa vodstvu in pričakuje prave poletne okrepitve.

Uvodni del priprav zmajev, ki so trenutno na Pohorju, je minil v znamenju nekaterih odhodov. Navijači Olimpije bodo najbolj pogrešali izkušenega srbskega mojstra preigravanja Miroslava Radovića, ki se je vrnil v domovino, odšla sta še Hrvat Hrvoje Čale in Celjan Rok Baskera, pred izhodnimi vrati pa je tudi bočni branilec Matic Fink, vedno bližje dokončnemu odhodu v Turčijo (Rizespor).

"Rade (Radovič, op. p.) je bil v fazi napada naš idejni vodja in pomeni veliko izgubo za Olimpijo. A ljudje, ki delajo v klubu, bodo to kmalu nadomestili. O tem sem prepričan. Do začetka kvalifikacij za ligo prvakov je še mesec dni, večjih pretresov v ekipi pa vseeno ne bi smelo biti," je prepričan Darijan Matić.

Kronaveter si je zaslužil odhod v tujino, a ...

Kapetana Olimpije in Roka Kronavetra veže veliko prijateljstvo. | Foto: Kapetana Olimpije in Roka Kronavetra veže veliko prijateljstvo. Kapetan Olimpije in ljubljenec navijačev zeleno-belih, kar dokazuje tudi trofeja zmajevo srce, ki jo je prejel v začetku leta, bi rad v sezoni 2016/17 gledal čim močnejšega slovenskega prvaka. Srčno upa, da bo v Ljubljani ostal tudi Rok Kronaveter, ki je prejšnji mesec debitiral za člansko izbrano vrsto. Krstnega nastopa si sicer ne bo zapomnil le po lepem, saj se je poškodoval, zaradi česar je moral v času redkega poletnega premora opravljati dvotedenske terapije.

"Na srečo se ni huje poškodoval na Švedskem. Upam, da ne bo zapustil kluba. Olimpija krvavo potrebuje Krono. Verjamem, da ima veliko ponudb. Bil je najboljši igralec in strelec lige. Zaslužil si je odhod v tujino, če pa pogledam malce sebično, ga želim vseeno še naprej gledati pri nas," je Matić razkril željo, da bi v zvezni vrsti še naprej sodeloval z 29-letnim Mariborčanom, ki igra v življenjski formi.

Pripravam prvakov se bo pridružil v četrtek, 16. junija, podobno velja za vratarja Nejca Vidmarja in zveznega igralca Miho Zajca, ki sta se na zadnji reprezentančni akciji znašla na Katančevem seznamu. V torek sta se pripravam pridružila mlada reprezentanta Kenan Bajrić in Aljaž Krefl, branilec Antonio Delamea Mlinar pa ni skrival sreče, ker je podaljšal sodelovanje z zmaji za tri sezone.

Prihodnji ponedeljek bo prinesel evropskega tekmeca

Miroslav Radović (levo) se je že poslovil od Olimpije, Miha Zajc (desno) pa se bo pripravam priključil v četrtek. | Foto: Miroslav Radović (levo) se je že poslovil od Olimpije, Miha Zajc (desno) pa se bo pripravam priključil v četrtek. Nogometaši Olimpije bodo morali hitro ujeti visoko stopnjo tekmovalne forme, če bodo želeli pustiti sled v Evropi. Sredi julija jih čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

"Olimpija se 21 let ni potegovala za ligo prvakov. S tem nima izkušnje, zato bo treba veliko delati za mentalno pripravo. Želim, da ne bi igrali le zaradi vtisa, pa čeprav bi na drugi strani stal zelo močan tekmec. V Sloveniji se ponavadi kljub porazu hitro zadovoljimo s tem, da nismo odigrali slabo. Vtis me ne zanima, pomembno je, da izločimo tekmeca, sporoča nekdanji slovenski reprezentant, ki pri Olimpiji nosi kapetanski trak.

Upa, da bo poslovni direktor Borut Arlič prihodnji ponedeljek iz Nyona sporočil vesele novice in da bo Olimpija, ki je postavljena za nenosilca, dobila premagljivega tekmeca. Nato ga lahko s pomočjo navijačev in evforije, ki še vlada v nogometni Ljubljani, tudi izloči.

"Ljubljano smo prebudili, marsikdo bo pripravljen priti na tekmo neposredno z dopusta. To evforijo želimo zadržati, so pa pričakovanja navijačev najvišja. Vse, kar bo manj kot državni naslov, bo pomenilo razočaranje. Vedno pa je težje braniti kot napadati."

Čakajo samo še podpis Nenada Protege 

Nenad Protega je v slovenskem klubskem nogometu nazadnje deloval pred šestimi leti pri Interblocku. | Foto: Nenad Protega je v slovenskem klubskem nogometu nazadnje deloval pred šestimi leti pri Interblocku. 33-letni kapetan si zato toliko bolj želi, da bi vodstvo kluba poskrbelo za prihod primernih poletnih okrepitev. Najverjetneje jih bo že v prihodnjih dneh v tesnem sodelovanju s predsednikom Milanom Mandarićem izbiral novi športni direktor. Prvi in edini kandidat je Nenad Protega. Nekdanji direktor šampionskih Domžal je tik pred tem, da se vrne v svet klubskega nogometa. Pogodba zanj je že pripravljena, manjka le še njegov podpis.

Če še ni igralskih okrepitev, pa so prišle tiste, ki se jih je najbolj razveselil trener Rodolfo Vanoli. Poudaril je, da bo na Rogli največji poudarek na dvigu telesne moči, ne bodo pa zanemarili niti dela z žogo.

Njegov prvi pomočnik je postal Igor Božič. Dolgoletni znanec in sodelavec še iz časov, ko je 53-Italijan služboval na Bonifiki, se je odpravil na Roglo, podobno velja za njegovega rojaka Riccarda Sangiuliana, ki bo bdel nad stanjem kondicijske pripravljenosti. V preteklosti je sodeloval s Koprčani.

Šeremet trener vratarjev

Menjava se je zgodila tudi na položaju trenerja vratarjev, kjer je Andreja Kračmana - ta ima še veljavno pogodbo s klubom, tako da ostaja zvest zmajem, a v nekoliko drugačni vlogi - nasledil 35-letni Dino Šeremet. Nekdanji slovenski vratarski legionar, ki je nabiral izkušnje v Angliji in Grčiji, pred tem pa je branil tudi za Maribor, bo prvega varovanca Vidmarja dočakal v četrtek.

Takrat bo najverjetneje že sklenjena pogodba z novim športnim direktorjem, s tem pa bo pospešen postopek sklepanja poletnih nakupov. Uvodna evropska preizkušanja bo odigrana 12. oziroma 13. julija ...

Ne spreglejte