Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
26. 5. 2013,
23.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Marcos Tavares Agim Ibraimi Drago Cotar

Nedelja, 26. 5. 2013, 23.42

8 let

Predsednik Maribora zbodel navijače Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Še tretje leto zapored je bilo ob južni ploščadi Ljudskega vrta ob koncu sezone veselo. Po zadnjem prvenstvenem krogu so Marcos Tavares in soigralci z navijači proslavili naslov.

Po zadnji prvenstveni tekmi sezone, ki se je proti zadnjeuvrščenemu Aluminiju končala z remijem 2:2, kar je verjetno manj od pričakovanj, so nekateri navijači Maribora, čeprav jih je organizator prek ozvočenja prosil, da tega ne naredijo, preskočili ograjo in na zelenici delili veselje s svojimi ljubljenci, predvsem pa z njih slekli opremo, ki jo bodo hranili za spomin. Nič hujšega, takšno ravnanje je v navadi vsepovsod. Medtem je bilo ob južni tribuni Ljudskega vrta na ploščadi že vse pripravljeno za proslavo z navijači. Zbralo se jih je približno tisoč, nekaj časa so nestrpno čakali na svoje junake. Ko so prišli, se je zaslišalo ''Maribor, šampion! Maribor, šampion!''. Vzkliki navijačev so hitro preglasili brazilsko glasbo, ki je v režiji plesno glasbene skupine ob štadionu donela pred tem. Ko je nastopil čas, da so do besed prišli tudi glavni junaki tokratnega slavja, je vse skupaj postalo bolj mirno. Kot prvi je za mikrofon poprijel predsednik najboljšega slovenskega kluba, ki je bil tokrat presenetljivo sproščen. ''Imamo najboljšega strelca lige, po izboru igralcev slovenske lige najboljšega posameznika tekmovanja, najboljše moštvo in seveda tudi najboljše občinstvo. Pa ne samo Viole, tudi preostali del našega občinstva je najboljši v Sloveniji. Res je, da smo zaradi njih včasih tudi kaznovani, a nič zato. Hvala vsem. Raje tako, kot pa da bi imeli najboljši in največji štadion, kot naj bi ga imeli v Stožicah, a ne bi imeli navijačev,'' je večnega tekmeca Olimpijo zbodel Drago Cotar in, čeprav marsikomu iz Ljubljane zagotovo ne bo všeč, povedal resnico. ''Za naprej ne morem napovedati ničesar, lahko pa obljubim, da se bomo pri Mariboru še naprej trudili, da bomo najboljši. Tudi v Evropi bomo skušali narediti, kolikor se bo le dalo,'' je še povedal.

Kapetan zapel himno

Potem je do besede prišel tudi predstavnik Nogometne zveze Slovenije, na kateri, zanimivo, v Maribor niso poslali predsednika Aleksandra Čeferina, pač pa podpredsednika Radeta Mijatovića. Tega je, kot je bilo za človeka, ki predstavlja v Mariboru nepriljubljeno krovno nogometno organizacijo, pričakovati, pričakal plaz žvižgov. ''Občinstvu in Mariboru iskrene čestitke za vse uspehe. In seveda srečno v Evropi v naslednji sezoni,'' je povedal in se hitro pobral z odra. Potem so nanj začeli prihajati osrednji junaki tokratne vesele zgodbe. Najprej strokovno vodstvo in preostali ljudje, ki skrbijo, da klub deluje brezhibno, potem še nogometaši. Od najmlajših do starejših in na koncu kapetan ter najboljši strelec ekipe Marcos Tavares. Najbolj priljubljeni mariborski nogometaš je bil seveda tudi tisti, ki je s ponosom v zrak kot prvi dvignil veliki pokal. Ko se je to zgodilo, so začele pokati petarde, navijači so prižgali tudi bakle in vse skupaj za nekaj minut ovili v dim. Ko se je ta polegel, je kot po navadi prvi v mikrofon roke vzel branilec Jovan Vidović in začel prepevati. Ni trajalo dolgo, iz rok mu je mikrofon vzel Tavares in začel prepevati himno navijačev. ''Samo en je klub, samo ena čast, NK Maribor …,'' je po slovensko prepeval Brazilec in seveda navdušil prisotne. Druženje se je nadaljevalo z raznoraznimi pesmimi, ki so donele iz zvočnikov. ''We are the champions'' skupine Queen seveda ni izostala, sledile so ji številne štajerske.

Evforije ne sme biti

Druženje ni trajalo dolgo, saj tudi ni smelo. Mariborske nogometaše že v sredo čaka zadnja preizkušnja sezone. Finale pokalnega tekmovanja v Kopru, kjer se bodo pomerili proti Celju in skušali drugič zapored priti do dvojne lovorike na slovenskih tleh. ''Danes smo tukaj, da podelimo radost z navijači, kaj več pa si seveda ne moremo in ne smemo privoščiti. Pred nami je sredina tekma v Kopru. Po njej bo dovolj časa za proslavo,'' je razložil trener Maribora Darko Milanič, ki je bil s tem, kar je videl v zadnji prvenstveni tekmi kroga, zadovoljen. ''Moram biti. Priložnost so dobili nekateri mladinci in pokazali, da imajo potencial. Tudi ostali so igrali dobro. Gledalci so videli dobro tekmo. Lahko so uživali. Občinstvo se je zabavalo, naš nasprotnik pa je verjetno odigral tekmo sezone,'' je še povedal zelo uspešni trener, ki kot tak seveda zbuja tudi zanimanje klubov iz tujine.

''Vsako leto se zgodba ponavlja, a moje misli so pri Mariboru. Čaka nas izjemno pomembna tekma proti Celju, drugo me trenutno ne zanima,'' o domnevnih snubcih iz tujine ni želel razpredati Primorec na klopi štajerskega nogometnega ponosa. Tudi drugi tvorec velikega Maribora, Zlatko Zahovič, je bil zadovoljen z videnim. ''Ni lahko odigrati tako veliko število tekem in priti do cilja,'' je povedal športni direktor, ki seveda že gleda v prihodnost. ''O naslednjem koraku tako kot zmeraj razmišljamo že zdaj,'' je dejal in tudi tokrat opozoril: ''Ne sme biti nobene evforije. Naš cilj je predvsem ta, da ostanemo gospodar slovenskega nogometnega prostora. V Evropi pa bomo seveda skušali narediti čim več, a že če bomo v kvalifikacijah za ligo prvakov preskočili drugo oviro, bomo morali biti zadovoljni.'' Na kratko smo se pogovorili tudi z Agimom Ibraimijem. ''Zasluženo smo prišli do naslova. V sezoni, ki je bila zelo dolga, smo odigrali res veliko število dobrih tekem. Ni lahko biti prvak, čeprav se marsikomu zdi, da je. Naši nasprotniki so dobri, a smo mi pač toliko boljši,'' je povedal uradno najboljši posameznik slovenske lige v pravkar zaključeni sezoni. ''Vesel sem, da sem najboljši. To je nagrada za ves trud, ki sem ga vložil v delo. Upam in verjamem, da se tu ne bom ustavil,'' je za konec povedal makedonski reprezentant.

Ne spreglejte