Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 10. 2008,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 10.47

8 let

Praznik v Cluju, Roma brez dirigenta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drevi bosta v 2. krogu nogometne lige prvakov odigrani tudi tekmi v skupini A. Chelsea bo gostoval pri romunskem prvaku v Cluju (njegov domač prvenec v LP), Bordeaux pa bo doma pričakal Romo.

Trener romunskih prvakov Maurizio Trombetta, ki je šokiral Apeninski polotok z zmago v gosteh na Olimpijskem štadionu v Rimu, pred tekmo s Chelseajem s sestavo najboljše ekipe nima večjih težav. Zaradi poškodbe je vprašljiv le nastop argentinskega zveznega igralca Sixta Peralte, ki naj bi na klopi čakal na morebitno priložnost v končnici srečanja. Italijanski strateg meni, da lahko Cluj po nepričakovanih treh "rimskih" točkah točkovni izkupiček v ligi prvakov še poveča. "Lahko presenetimo Londončane, bo pa tokrat vsekakor težje kot v Rimu. Takrat namreč ni prav nihče računal na našo zmago. Če bomo tokrat razmišljali o kakovosti gostov, bomo tekmo izgubili še pred prvim sodniškim žvižgom. Tega ne smemo storiti," meni glavni krivec za neprespane noči navijačev Rome. Branilci romunskega naslova bodo prvič zaigrali na prenovljenem štadionu Napoca, ki bo z dodatnimi tribunami sprejel "rekordnih" 23.000 gledalcev.

Strateg "modrih" iz Londona Luis Felipe Scolari ne bo smel računati na (že) dalj časa poškodovani trojec, ki ga sestavljajo Michael Essien, Deco in Ricardo Carvalho, zaradi poškodbe mišice pa bo manjkal tudi angleški reprezentant Joe Cole. Brazilec Mineiro, najnovejša okrepitev Abramovičevega kluba, ki bi ob številnih izostankih v zvezni vrsti na gostovanju v Romuniji prišel zelo prav, za nastop v evropskih tekmovanjih ni bil prijavljen. "Cluj bo skušal svetu dokazati, da je velik klub. Sploh po zmagi v Rimu, ki ga je napolnila s samozavestjo. Ne smemo ga podcenjevati, ampak spoštovati. Če bo napredoval, tako kot v zadnjem obdobju, bo v prihodnjih letih eden izmed najmočnejših evropskih klubov. Če nas bo ugnal, to sploh ne bo presenečenje, ampak bo preprosto boljši na dan tekme," je podal "Big Phil" kopico pohval na račun "majhnega" kluba iz Transilvanije.

Trener Bordeauxa Laurent Blanc bo po visokem porazu na Stamford Bridgu skušal vrednost "evropskih" klubskih delnic povečati z uspehom proti Romi. "Moramo ostati zbrani. Nikakor si ne smemo dovoliti, da bi ponovno naredili kopico tehničnih napak," je prepričan nekdanji francoski branilec, ki se je pred desetimi leti v državnem dresu veselil naslova svetovnega prvaka. Drevi bosta pri gostiteljih zaradi zdravstvenih težav počivala branilec Benoit Tremoulinas in mladi napadalec Yoan Gouffran, zelo pa je vprašljiv tudi nastop prvega vratarja Ulricha Rameja, ki se je poškodoval na nedeljski prvenstveni tekmi proti St. Etiennu (1:1). V primeru, da ne bo nared, bo med vratnici stopil Mathieu Valverde. Po odsluženi kazni se vračata Wendel in Alou Diarra.

Roma bo v "prestolnici rdečega vina" nastopila močno zdesetkana. Že brez prvega asa in nespornega dirigenta Francesca Tottija (poškodba kolena) bo oslabljena, kaj šele brez poškodovanih Vincenze Montelle, Juana, Maxa Tonetta, Marca Cassettija in Davida Pizarra. Vrnitev Julia Baptiste predstavlja ob teh izgubah le razlog za manjšo radost. "To bo zelo pomembna tekma. Obe ekipi sta v prvem krogu izgubili. Kdor bo ostal brez točk še tokrat, bo moral za uresničitev ciljev preplezati visoko goro," je doživeto sporočil trener italijanskih podprvakov, 49-letni Luciano Spaletti.

Ne spreglejte