Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 5. 2011,
7.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Hajduk Split Bojan Prašnikar Srečko Katanec Branko Oblak Matjaž Kek

Četrtek, 12. 5. 2011, 7.26

8 let

Prašnikar: S Hajdukom v dobrih odnosih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nadzorni odbor Hajduka je na ožji seznam kandidatov za novega trenerja uvrstil tudi Bojana Prašnikarja. Večkratni slovenski selektor je trenutno v vlogi brezposelnega trenerja.

Med dalmatinskim nogometnim velikanom, ki v času praznovanja jubilejnega stotega rojstnega dneva doživlja eno največjih kriz in slovenskimi selektorji je čutiti posebno povezavo. Srečko Katanec, ponudbi iz Splita se je zaradi nadaljevanja selektorjske kariere v ZAE zahvalil, se je večkrat znašel med kandidati za ''rešitelja'' Hajduka, lani se je naglas razmišljalo tudi o Matjažu Keku, ki nikoli ni skrival navijaških simpatij do ''belih'' s Poljuda, Branko Oblak pa je bil sredi sedemdesetih let minulega stoletja eden največjih asov tedanje zlate generacije splitskega kluba, ki je kot za stavo osvajala lovorike. Po novem pa je na cestišču med Hajdukom in slovenskimi selektorji zaslediti tudi ime Bojana Prašnikarja.

''Naj mine še nekaj dni''

Strokovnjak iz Šmartnega ob Paki, ki je najboljšo slovensko državno vrsto vodil v treh različnih obdobjih, v 1. SNL z naskokom osvojil največ naslovov, bil pa tudi za zdaj prvi in edini Slovenec, ki je vodil nemški prvoligaški klub, velja za enega izmed šestih najbolj resnih kandidatov. ''Hajduk? Pustimo to temo za zdaj raje pri miru ... Naj mine še nekaj dni,'' je preudarno odvrnil ''Prale'' in dodal, da je bil, kar se tiče njegovega odnosa z nekdanjim članom jugoslovanske velike četverice, vedno v dobrih odnosih. ''Ko sem bil trener Maribora, smo s Hajdukom ogromno sodelovali. Predvsem med pripravami.'' Maribor je pod vodstvom Prašnikarja redno osvojal državne naslove. Tisto, kar navijače Hajduka najbolj boli, je dejstvo, da so v zadnjih letih na Hrvaškem rezervirani le še za zagrebške ''modre''. Hajduk se bo moral v najboljšem primeru zadovoljiti z drugim mestom. Je dalmatinski stoletnik v očeh izkušenega slovenskega strokovnjaka še vedno velik klub? ''V vsakem primeru so to izzivi. Interesanstno je, da si v teh krogih,'' je pogovor na malce drugačno stran zapeljal 58-letni trener, ki se po odhodu iz Velenja na klop ni podal slaba dva meseca. Namerava v kratkem ponovno poprijeti za delo? ''Če so stvari zanimive, je izziv dobrodošel. Če pa ni, se rajši umakneš,'' je zaupal Prašnikar. Iz njegovih besed, da bi ponudbo Hajduka štel pod ''izzive'', se je dalo razbrati, da ga bi ponujena vloga v Splitu zanimala.

V Splitu močno navijajo za prihod tujega strokovnjaka, saj je hrvaški ligaški nogomet že dodobra prepreden z aferami, finančnimi zdrahami ter vmešavanjem politike in agentov. Bi bil Prašnikar kos izzivu, kako Hajduk vrniti na zdrave temelje in se približati v zadnjih letih premočnemu večnemu tekmecu, zagrebškemu Dinamu?

Ne spreglejte