Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2017,
15.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

NK Triglav Rok Kronaveter naj gol Prva liga Telekom Slovenije Aljaž Krefl NK Olimpija NK Olimpija Andres Vombergar

Ponedeljek, 23. 10. 2017, 15.48

6 let, 6 mesecev

Poškodba Andresa Vombergarja

Vombergar ni huje poškodovan, vesela novica tudi za Krefla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Andres Vombergar | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vodilni slovenski prvoligaški klub Olimpija se pripravlja na petkovo gostovanje v Velenju. Na zadnji tekmi je ostal brez napadalca Andresa Vombergarja, ki je moral zaradi poškodbe stegenske mišice zapustiti igro že v 18. minuti. Poškodba ni resnejše narave, tako da čaka Argentinca s slovenskimi koreninami le krajši počitek.

Zmaji so prejšnji petek v dvoboju 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije odpravili Triglav s 3:0. Kranjčanom so vse tri zadetke dosegli v drugem polčasu, ko na zelenici ni bilo več Andresa Vombergarja. Mladi napadalec, ki se je poleti pridružil Olimpiji iz Argentine, je v 18. minuti zapustil igrišče.

Nogometaš iz Južne Amerike je v tej sezoni dosegel dva zadetka za Olimpijo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nogometaš iz Južne Amerike je v tej sezoni dosegel dva zadetka za Olimpijo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Podroben zdravniški pregled je pokazal, da si je poškodoval stegensko mišico, a ni tako resno, da bi bil potreben daljši počitek. To je vesela novica za strokovno vodstvo zeleno-belih na čelu s trenerjem Igorjem Bišćanom, ki je Vombergarja na zadnji tekmi uvrstil v začetno enajsterico.

Kako je Olimpija v petek odpravila Triglav s 3:0?

Na petkovi tekmi je prvič v tej sezoni za zmaje zaigral Rok Kronaveter. Občasni slovenski reprezentant, ki se je opravičil navijačem za nespametno reakcijo na gostovanju v Kopru (ko je po zadetku postavil prst pred usta, da naj utihnejo), se je vrnil v ekipo in navdušil Bišćana. Na seznamu poškodovanih tako ni več izkušenega Mariborčana, bo pa na njem še dolgo prisoten Aljaž Krefl.

 

Operacija labruma uspela. Hvala vsem za podporo! 😚

A post shared by Aljaž Krefl (@krefl19) on

Nekdanji bočni branilec velenjskega Rudarja, s katerim se bo Olimpija za prvenstvene točke pomerila v petek, okreva po operaciji kolka. Klubski zdravniki menijo, da bi se lahko na igrišče vrnil že po slabih petih mesecih, tako da bi se lahko sredi spomladanskega dela že pridružil soigralcem.  

Pet najlepših zadetkov 12. kroga:

Ne spreglejte