Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 12. 2020,
9.05

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Pele Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Nedelja, 20. 12. 2020, 9.05

3 leta, 4 mesece

Poseben trenutek na tekmi Barcelone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
pele | Lionel Messi se je včeraj s Pelejem izenačil po številu zadetkov v dresu istega kluba.  | Foto Instagram

Lionel Messi se je včeraj s Pelejem izenačil po številu zadetkov v dresu istega kluba.

Foto: Instagram

Zvezdnik Barcelone Lionel Messi je ob remiju z Valencio 2:2 dosegel 643. zadetek v dresu blaugrane in tako izenačil rekord Peleja po številu doseženih golov za en klub. Sloviti Brazilec je izenačitev tega mejnika pospremil z besedami: "Zelo te občudujem, Messi."

Lionel Messi je rekord izenačil v 14. krogu španske primere division. V Barceloni je Messi Pelejev rekord izenačil v sodniškem dodatku prvega polčasa, ko je najprej streljal z bele točke, vratar je žogo odbil, to pa je nato Argentinec le poslal v mrežo. Takrat je sicer izid izenačil, pred njim je na drugi strani žogo v gol poslal Mouctar Diakhaby. Za Barcelono je nato zadel še Ronald Araujo, za Valencio pa Maxi Gomez.

Lionel Messi
Sportal Nov udarec za Barcelono, Oblak skočil na vrh, Real zanesljiv

Potem ko je Messi izenačil Pelejev rekord, je brazilska nogometna legenda izrazila občudovanje argentinskega zvezdnika. "Zgodbe, kot je najina, o ljubezni do istega kluba že tako dolgo, so v nogometu žal vse bolj redke. Zelo te občudujem, Messi," je Pele, ki je oktobra praznoval 80. rojstni dan, zapisal na Instagramu ob fotografiji Messija.

Zvezdnik Barcelone Lionel Messi je ob remiju z Valencio 2:2 dosegel 643. zadetek v dresu blaugrane in tako izenačil rekord Peleja po številu doseženih golov za en klub. Sloviti Brazilec je izenačitev tega mejnika pospremil z besedami: "Zelo te občudujem, Messi," je poročanje brazilskih medijev povzela nemška tiskovna agencija dpa.

"O Rei" (Kralj) je toliko golov, kot jih ima zdaj na svojem računu Argentinec, dosegel med letoma 1957 in 1974 v dresu svojega Santosa. "Ko ti srce prekipeva od ljubezni, je težko spremeniti smer. Tako kot ti vem, kako je nositi vsak dan isti dres. Tako kot ti vem, da ni nič takega kot kraj, kjer se počutiš kot doma," je še zapisal Pele.

Ne spreglejte