Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 8. 2021,
22.13

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Natisni članek

Ante Šimundža Žalgiris NK Mura Liga Europa

Četrtek, 5. 8. 2021, 22.13

2 leti, 8 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Žalgiris

Brez zadetkov na Fazaneriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

NK Mura : Žalgris, liga Europa | Mura je imela znova bučno podporo iz tribun. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je imela znova bučno podporo iz tribun.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so se na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo na domačem stadionu z Žalgirisom razšli brez golov (0:0).

NK Mura : Žalgris, liga Europa
Sportal Mura do remija na prvem zgodovinskem izzivu, ki ji lahko napolni žepe

Potem ko je bil za Muro v 2. krogu kvalifikacij lige prvakov usoden Ludogorec, Sobočani zdaj svojo priložnost za evropsko jesen iščejo v evropski ligi.

Na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij sta tako Mura kot Žalgiris imela svoje priložnosti, a nobeni od ekip ni uspelo zadeti in si pred povratno tekmo priigrati prednosti.

Gostje so bolje vstopili v tekmo in v 9. minuti že drugič streljali v okvir domačih vrat, a je bil Matko Obradović tako ob poskusu Jakuba Sylvestra v 8. in Francisa Kyeremeha v 9. minuti na mestu. Najlepšo priložnost prvega dela igre pa so imeli Sobočani v 24. minuti, ko je Kai Cipot zadel vratnico. V 28. minuti je za Litovce sicer po podaji s sredine kazenskega prostora zadel Sylvestr, a je bil v prepovedanem položaju, zato je bil gol razveljavljen.

Varovanci Anteja Šimundže so se razšli brez zadetkov. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Varovanci Anteja Šimundže so se razšli brez zadetkov. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V drugem delu igre so Sobočani, ki so imeli žogo več v svoji posesti, iskali priložnosti, a do spremembe začetnega rezultata 0:0 ni prišlo. V 50. minuti je s približno 18 metrov sprožil Mihael Klepač, a je žoga poletela preko vrat Edvinasa Gertmonasa. V 57. in 59. minuti je bil znova dejaven Cipot. Najprej je bil ob njegovem strelu na mestu gostujoči vratar, ob drugem poskusu pa je žoga zletela preko gola.

Litovci so svojo najlepšo priložnost drugega polčasa zapravili proti koncu tekme, v 85. minuti, ko je po predložku z glavo streljal Tomislav Kiš, a je bil Obradović tudi tokrat na mestu.

Povratna tekma bo prihodnji četrtek, 12. avgusta, ob 19. uri v Vilniusu.

Če bo slovenskim državnim prvakom uspelo preskočiti Žalgiris, si bodo že zagotovili najmanj nastop v skupinskem delu konferenčne lige.

Evropskih nastopov pa ne bo konec niti ob neuspehu, saj Prekmurce v tem primeru čaka selitev v zadnji kvalifikacijski krog konferenčne lige. Tam bi bil njihov tekmec Priština ali Bodo/Glimt.

Mura : Žalgiris, foto: Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 20
Stadion Fazanerija, sodniki: Ekberg, Culum, Hallberg (vsi Švedska).
Strelci: /.

Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Horvat, Kozar (od 67. Lotrič), Šturm (od 87. Pučko), Bobičanec, Kous (od 87. Maroša), Klepač (od 67. Škoflek), K. Cipot (od 67. Lorbek).

Žalgiris: Gertmonas, Bopesu, Diaw, Ljubisavljević, Mikoliunas, Verbickas, Onazi (od 73. Kuklys), Uzela, Videmont (od 87. Jarusevičius), Sylvestr (od 54. Kiš), Kyeremeh (od 73. Tadić).

Rumeni kartoni: Šturm; Bopesu, Ljubisavljević.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte