Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2013,
23.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov Arsenal Arsene Wenger Bayern

Sreda, 13. 3. 2013, 23.49

8 let

Ponos za Wengerja, lekcija za Bayern

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Arsenala, Arsene Wenger, po zmagi proti Bayernu na povratni tekmi osmine finala lige prvakov ni skrival ponosa nad svojimi nogometaši. Pri Bayernu so to tekmo primerjali z boksarskim bojem.

Tudi zmaga v Münchnu, ki sta jo z zadetkoma prinesla Olivier Giroud in Laurent Koscielny, Arsenalu ni prinesla preboja v četrtfinale. Slaba prva tekma in kar trije prejeti zadetki je Londončane stala še ene predčasno končane sezone v ligi prvakov. Ne glede na izpad, pa je bil Arsene Wenger po tekmi zadovoljen. "Zelo sem ponosen na ekipo, obenem pa razočaran za vse navijače Arsenala, ker nismo dosegli še tretji zadetek. Mislim, da je bilo kar precej možnosti izločiti Bayern. Smo pa dokazali, da si zaslužimo biti v tem delu tekmovanja. Bayern je dobro igral v obrambi in nam onemogočal našo igro. Mislim, da smo tudi mi v obrambi igrali dobro. Ni pa možno, da si Bayern ne bi ustvarjal priložnosti," je po tekmi razmišljal Francoz na klopi Arsenala.

Med četrtfinalisti tako po sezoni 1995/96 prvič ni kakšnega angleškega kluba.

Pri Bayernu pa ob napredovanju ni bilo zaznati posebnega zadovoljstva. Seveda zaradi poraza pred svojimi navijači, s čimer so prekinili niz 29 tekem brez poraza. Trener Bayerna pa je tekmo primerjal z boksarskim obračunom. "Mislim, da moramo biti kritični glede igre. Na koncu smo se izvlekli s črnim očesom. Zgodnji zadetek je zmedel naš ritem. Nismo igrali mirno kot to ponavadi počnemo. Ta tekma nam je lahko dobra lekcija za naprej. Lahko ste videli, da je liga prvakov povsem nekaj drugega kot bundesliga," je povedal Jupp Heynckes.

Namesto poškodovanega Francka Riberyja je priložnost v prvi postavi tokrat dobil Arjen Robben, ki pa je pokazal, da mu pomanjkanje zaupanja in minut ne prija najbolje. "Ne bi smeli dovoliti, da smo bili poraženi. Arsenal ni imel ničesar izgubiti, lahko bi se bolje borili. Morda nas bo to predramilo," je dejal Nizozemec.

Ne spreglejte