Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 4. 2014,
18.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Zavrč

Sobota, 19. 4. 2014, 18.39

8 let

Poker Maribora v Zavrču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Zavrča so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:4 (0:1).

Mariborčani, ki so igrali brez poškodovanih Marka Šulerja in Dejana Mezge, so gostovali pri ekipi, ki je prvake v tej sezoni že dvakrat premagala. A četrti medsebojni obračun sezone so domači, ki so pogrešali Dina Kresingerja, Miho Kokola in Karla Težaka, končali s porazom, 12. v sezoni, s katerim ostajajo na petem mestu. Vijoličasti so na drugi strani z 18. zmago, četrto zaporedno, na prvem mestu obdržali pet točk prednosti pred Koprom.

Po enakovrednem in nerazburljivem uvodu tekme so državni prvaki povedli v 18. minuti. Po kotu Gorana Cvijanovića je bil v skoku najvišji Nusmir Fajić in dosegel svoj deseti zadetek v sezoni. V 26. minuti so prvič zagrozili tudi domačini, a je Andrej Dugolin z 18 metrov zadel le zunanji del mreže.

Štiri minute pozneje je Josip Golubar žogo poslal čez gol, na drugi strani pa je Cvijanović žogo s peto poslal mimo leve vratnice. V 42. minuti so imeli Mariborčani še eno priložnost, a je Jean-Philippe Mendy z glavo le za malo zgrešil cilj. Tik pred koncem polčasa je Jasmin Handanović dobro posredoval po strelu Josipa Fučka.

Kmalu po uvodu drugega polčasa so gosti podvojili prednost. Scenarij zadetka je bil podoben kot pri prvem golu. Cvijanović je izvedel kot, do strela z glavo pa je takrat prišel Arghus in povišal na 2:0. Zmagovalec je bil znan že v 53. minuti, ko je Mendy zadel za 3:0, takrat po podaji Mitje Vilerja z leve strani.

V 67. minuti je imel Mendy priložnost za 4:0, a je po dvoboju z vratarjem Gregorjem Finkom žogo poslal v vratnico. Sledila sta še poskusa Marcosa Tavaresa, ki so mu sodniki v 77. minuti gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja, in Dareta Vršiča, čigar strel z 18 metrov je Fink obranil, tako kot poskus Aleša Mertlja z glavo v 83. minuti. Končni izid je v 87. minuti postavil Vršič, ko je sam prišel pred vratarja domačih in ga preigral.

Zavrč bo v 29. krogu v sredo gostoval v Celju, Maribor pa bo gostil Velenjčane.

Ne spreglejte