Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
20. 9. 2015,
0.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marijan Pušnik NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 20. 9. 2015, 0.21

7 let, 12 mesecev

Pohvalil, a tudi grajal navijače Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometni pravljici Olimpije z rokopisom Marijana Pušnika ni videti konca. Po zmagi na derbiju v Novi Gorici je prednost pred tekmeci narasla, Korošec pa je razkril, kaj mu je bilo všeč in kaj ne.

"Če smo Gorico s tako slabo igro premagali s 3:0, moramo biti res zadovoljni," je po novi zmagi Olimpije, že osmi zaporedni, če seštejemo zadnje prvenstvene (7) in pokalne dvoboje (1), poudaril Marijan Pušnik. V zadnjih tednih so njegovi izbranci nepremagljivi. Mreže tekmecev polnijo s takšno lahkoto, da se poraja vprašanje, ali lahko sploh kdo ustavi uigran zeleno-beli orkester z vedno večjo rušilno močjo.

"Fante bom skušal sprostiti, da bodo uživali v tem, kar so dosegli. Zdaj bodo morali trdo delati, če želijo to ohraniti. Lažje je bilo priti do prvega mesta, saj se nas bo zdaj vsak tekmec lotil z dodatno močjo. Upam, da so se fantje v desetih krogih nekaj naučili in da bomo tako nadaljevali, bodo pa seveda napočili še porazi in remiji," je prepričan, da se bo zmagoviti niz nekega dne le prekinil.

Rekord 1. SNL znaša dvanajst zaporednih zmag. Svoj čas sta ga dosegla Olimpija, še tista starejša, ki je igrala doma za Bežigradom, in 13-kratni prvak Maribor. Vijolice po desetih krogih gledajo v hrbet Pušnikovi četi že za okroglih deset točk, Olimpija pa je v prvi ligi zmagala že sedemkrat zapored.

Bi lahko s formo, s katero bogati svoj točkovni izkupiček kot po tekočem traku, poskrbela celo za nov rekord? "Nisem obremenjen z rekordi ali statistiko. Ostajamo trdno na tleh, zanima nas le naslednja tekma. Gremo vedno od tekme do tekme," ostaja previden Korošec, ki si na vse kriplje prizadeva, da njegovih izbrancev ne bi ponesla evforija, ampak bi se še naprej enako zagnano in temeljito trudili za vsako točko.

Med polčasom je moral povišati glas v slačilnici

Čeprav je ljubljanski klub v Novi Gorici v derbiju vodilnih ekip visoko porazil gostitelje (3:0), pa Pušnik ni bil povsem zadovoljen z izvedbo. Najbolj ga je zmotila predstava v prvem polčasu, v katerem so bile vse do predzadnje minute, ko je Olimpija z bele točke prešla v vodstvo (1:0), bližje zadetku vrtnice.

"Izbrancem bi čestital za predstavo v drugem polčasu. Izpostavil bi zlasti zadnjih 20 minut (takrat je Olimpija dosegla drugi in tretji gol, op. p.). Prej res nismo blesteli. Če smo Gorico s tako slabo igro premagali s 3:0, moramo biti res zadovoljni," je med vrsticami pojasnil, da končni rezultat 3:0 ne izžareva pravega razmerja med Gorico in Olimpijo. O tem se je prepričalo nekaj tisoč gledalcev v Športnem parku kot tudi slovenska javnost pred televizijskimi zasloni.

Gorica je bila v prvem delu nevarnejši tekmec, podobno velja tudi za prvo polovico drugega polčasa. Mrežo Aleksandra Šelige je reševal tudi okvir vrat. "Med polčasom sem moral močno povišati glas v slačilnici, saj ni bilo primernih veliko stvari v naši igri. Izgubljali smo preveč dvobojev, na bočnih položajih nismo igrali tako, kot smo se dogovorili, imeli smo slab defenzivni skok, v napadu smo preveč solirali, preveč žog pa se je nabijalo po zraku. To ni bila naša igra," je naštel stvari, ki so ga zmotile pri predstavi Olimpije v prvem delu.

Korošec iz Dravograda, ki z veseljem dela v Ljubljani

V nadaljevanju je Olimpija zaigrala bolje. "Čestital bi tudi fantom s klopi. Dvignili so ritem naši igri. Vso srečanje smo iskali zadnjo diagonalno podajo in jo na koncu le našli," je omenil način, s katerim je Olimpija prišla do zadnjega zadetka na tekmi.

Dosegel ga je Rok Kronaveter, po novem (so)vodilni strelec Prve lige Telekom Slovenije. Mariborčan je dosegel sedem zadetkov, podobno velja za njegovega soigralca in kapetana Andraža Šporarja ter tudi prvega strelca Gorice Blessinga Elekeja, ki so ga proti Olimpiji od novega gola ločili le centimetri.

"Gorica je zelo dobra ekipa. Zlasti v napadu, kjer so prek Elekeja, Džuzdanovića in Burgića zelo nevarni. Širok in Arčon se dobro vključujeta v napade. Na to smo tudi čakali, saj smo vedeli, da bomo imeli dovolj prostora za zadetek. Tako je tudi obveljalo," je dejal ponosen Korošec iz Dravograda, ki z veseljem dela v Ljubljani, kot se je opisal po tekmi v Novi Gorici.

Nekatere stvari ne sodijo na evropska igrišča

Nogometaše Olimpije je v mestu vrtnic na delu spremljalo več sto zelo glasnih navijačev. Toliko jih na gostovanju, ki ni potekalo v Ljudskem vrtu, ni bilo že zelo dolgo. Po tekmi ga ni bilo igralca, ki ne bi pohvalil njihove podpore. Podobno velja tudi za trenerja, ki pa jim je namenil tudi kritiko. V drugem delu so privrženci zeleno-belih za nekaj trenutkov prekinili srečanje.

Nad delom igrišča se je pojavila gosta megla, posledica pretirane uporabe pirotehničnih sredstev. Kar nekaj bakel je priletelo tudi na igrišče. Takrat je domačim privržencem prekipelo, saj so gostujoči navijači za kratek čas prekinili izjemno športno kuliso, ki je vladala v mestu vrtnic. To je začutil tudi strateg vodilnega kluba in izpostavil varnost gledalcev.

"Pohvalil bi naše navijače, bi jih pa tudi osebno kot Marijan Pušnik, ne kot trener Olimpije prosil, da se v prihodnje vzdržijo petard in podobnih reči, ki so letele na igrišče. To bo le še dvignilo kakovost našega kluba, pa naj me navijači ne razumejo napačno. Res sem vesel, da so tako srčni in navijajo za nas, a nekatere stvari ne spadajo na evropska igrišča. Bodimo tudi mi takšni. Navijajmo glasno in spodbujajmo svoje. Pirotehnika je bila danes nepotrebna, ker se lahko res kdo poškoduje," je prosil navijače, da se v prihodnje vzdržijo podobnih dejanj.

V sredo imajo priložnost, da mu na srečanju med Olimpijo in Zavrčem v Stožicah pokažejo, ali so doumeli njegovo prošnjo.

Ne spreglejte