Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 11. 2015,
16.13

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ante Guberac NK Koper

Četrtek, 12. 11. 2015, 16.13

4 leta, 6 mesecev

Po sinu Koprčane zapustil še oče

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometnega kluba Luka Koper v prihodnje ne bo več vodil Ante Guberac. "Nisem več predsednik," nam je pojasnil koprski poslovnež in potrdil, da je kanarčke zapustil tudi njegov sin Ivica.

Reprezentančni premor je poskrbel za dinamično dogajanje v nekaterih slovenskih prvoligaših. Zavrčani so dobili novega trenerja, s Koprčani pa več ne sodeluje Ante Guberac. "Danes sem predal operativne stvari naslednikom in nisem več predsednik," je koprski podjetnik razkril, da je zapustil predsedniški stolček kanarčkov, ker s tesnimi (donedavnimi) sodelavci ni delil podobnih pogledov na vodenje kluba.

Z županom Borisom Popovićem, ki so ga v zadnjih tednih tesno povezovali z nastalimi spremembami v koprskem klubu, je Guberac ostal v dobrih odnosih.

Guberac: Koper smo postavili na zdrave temelje

O tem, kdo ga bo nasledil na Bonifiki, ni želel razpredati. Javnosti noče povedati konkretnih imen. "V kratkem se bodo predstavili. Ni lepo, da bi ob odhodu razlagal, kdo kaj dela. Pomembno je, da bo klub funkcioniral dalje." Kot goreč privrženec koprskega kluba pričakuje, da bodo njegovi nasledniki klub še nadgradili in izboljšali. "Prepričan sem, da bo tako. Klub je bil dobro organiziran, postavili smo ga na zdrave temelje," je naštel lovorike, nastope v Evropi in nekaj prestopov, s pomočjo katerih si je Koper polnil klubsko blagajno in preživel.

"Odhajam po normalni poti, brez zamere. Če bodo v prihodnosti potrebovali mojo pomoč, jim bom pomagal, saj je Koper moj klub," je povedal koprski poslovnež, ki se bo lahko v prihodnje bolj posvetil vodenju podjetja.

"V podjetju me čaka toliko dela, da niti ne čutim, kako mi bo manjkalo delo v klubu. V glavnem sem hodil na tekme, za drugo ni bilo časa in je dogodke nadzoroval športni direktor. Bom pa res pogrešal tekme."

Ivica Guberac odšel, z njim vred pa še nekaj igralcev

Podobno velja tudi za sina Ivico, ki je v koprski ekipi nosil kapetanski trak. "Sporazumno je prekinil pogodbo s klubom, ker se ni več videl v tej zgodbi. Poleg njega je odšlo še nekaj fantov (omenjajo se tudi Galešić, Lotrič, Palčič, Rahmanović in Šme, op. p.). Vsem so potekle pogodbe, tako da bodo lahko podpisali nove z novimi delodajalci," je pojasnil velik osip igralcev. Po njegovem mnenju ni nujno, da bi to Koper spravilo v težave. S tem pojavom se bosta spopadala novo vodstvo ter športni direktor Dušan Petković, ki je pred prihodom v Koper deloval pri Zavrču. Poleg Guberca je odstopil tudi član upravnega odbora Andrej Poljšak, nekdanji predsednik in (športni) direktor kluba.

Ne spreglejte