Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2011,
19.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Manchester United Wayne Rooney nogomet

Ponedeljek, 4. 4. 2011, 19.32

7 let, 12 mesecev

Po ''Fergiju'' kaznovan tudi Rooney

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi zvezdnik Manchester Uniteda Wayne Rooney se bo zaradi ''neprimernega'' proslavljanja tretjega zadetka proti West Hamu hladil dve tekmi.

Veliki junak sobotne tekme med Unitedom in West Hamom, ki so jo "rdeči vragi" dobili z 2:4, bo po kazni angleške nogometne zveze zaradi preklinjanja in neprimernega obnašanja, kot so za obrazložitev kazni navedli možje pri FA, v kadru Uniteda manjkal dve tekmi. Rooney, ki je začel z velikim preobratom na štadionu Upton park v 65. minuti, West Ham je vodil že z 2:0, si je pri tretjem zadetku privoščil nevsakdanje proslavljanje, ki ne sodi na nogometne zelenice. Wayne je takoj po uspešno izvedeni enajstmetrovki, ki je pomenil zanj klasični "hat-trick", stekel do svojih navijačev. To nebi bilo nič spornega, če nebi pri vrnitvi na sredino igrišča v bližnjo kamero zabrusil še nekaj ''krepkih''. Besede, ki zares niso bile primerne, a če dobro pogledamo, niso bile namenjene nikomur, pač pa se je fant samo neprimerno izrazil v svojem neizmernem veselju. Rooney se je sicer po tekmi takoj opravičil za izrečene besede, še posebej staršem otrok, ki so gledali tekmo. Opravičilo očitno ni seglo v srca vodilnim možem pri FA in tako ni spremenilo dejstva, da mu ne bi izrekli omenjene kazni.

Zvezda Uniteda 25-letni Rooney ima do 5. aprila čas za pritožbo, a da bo le-ta uspešna, je zelo malo možnosti. Manchester bo tako brez vročega napadalca moral igrati na tekmi konec tega tedna s Fulhamom in na tekmi polfinala pokala FA proti mestnemu tekmecu na Manchester Cityju. Kazen Rooneyja pa ni prva, ki jo je Manchestru letos izrekla FA, saj je le-ta že kaznovala prvega trenerja ''rdečih'' Sira Alexa Fergusona (pritoževanje nad sojenjem po tekmi s Chelseajem) s petimi tekmami prepovedi vodenja kluba ob igrišču. Zdi se, da hoče angleška nogometna zveza na vsak način preprečiti rekordni 19 Unitedov naslov, a zaenkrat nič kaj ne kaže, da bi se jim to ''posrečilo''. ''Rdeči vragi'' sedem krogov pred koncem v ligi premočno vodijo s sedmimi točkami pred najbližjimi zasledovalci londonskim Arsenalom.

Ne spreglejte