Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2011,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Real Madrid Barcelona Gerard Pique

Četrtek, 18. 8. 2011, 13.46

8 let

Pique: Mourinho uničuje španski nogomet (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po še eni bitki med velikima rivaloma so Katalonci spet izšli kot zmagovalci. Precej pozornosti po tekmi je bil deležen incident, Jose Mourinho pa je za Barcelono dejal, da je majhna ekipa.

Real Madrid je pokazal, da se bo v tej sezoni verjetno bolj enakovredno boril z Barcelono, a Katalonci, ne glede na taktične zamisli pri Realu, ostajajo vladarji španskega in evropskega nogometa. Real je ne najbolj pripravljeno Barcelono namučil na obeh tekmah, a odločil je spet kdo drug kot Lionel Messi. Na dveh tekmah je zabil tri gole, od tega dva ob zaključku prvega polčasa, z enim pa odločil superpokal. "Moji soigralci so fenomenalni. Veliko se lahko naučim od njih. Resnično sem zadovoljen z debijem in osvojeno lovoriko," je dejal debitant v dresu Barcelone Cesc Fabregas.

Mourinho: Zadovoljen z evolucijo

To je bil že šesti "el clasico" v zadnjih štirih mesecih in pri Realu spet niso najbolje sprejeli poraza na Camp Nouu. Tudi Jose Mourinho je bil vpleten v incident ob koncu tekme, ko je zahrbtno napadel, Tita Vilanovo, sicer pomočnika Josepa Guardiole. Za razliko od prve tekme je tokrat dajal izjave. Prepričan je bil, da so pri Barceloni že od začetka drugega polčasa izvajali pritisk s klopi. "To je le majhna lovorika, vendar nismo zadovoljni, saj je nismo osvojili. Sem pa zadovoljen z evolucijo ekipe. Obe tekmi smo igrali fantastično. Od prve minute drugega polčasa so se otroci, ki prinašajo žogo, skrivali, vendar tega ne bom kritiziral, saj so zato zadolženi drugi. To se dogaja majhnim ekipam, kadar se znajdejo v težavah. Marcelo pa je dobil rdeči karton, ker je prekršek storil na določen delu igrišča," je bil do Kataloncev (spet) kritičen Mourinho in dodal, da ni vedel, koga je pred koncem tekme sploh napadel.

"Težava je v Madridčanih"

Pri Barceloni niso ostali dolžni. Gerard Pique je Mourinho vrnil z izjavo: "Nekdo mora prevzeti odgovornost za nastalo situacijo ob koncu tekme. Mourinho namreč uničuje španski nogomet. Vsi veliko govorijo o Katalonci, a težava je v Madridčanih. Mourinho je s svojim dejanjem (pomočniku Barcelone je potisnil prst v oko) prestopil vse meje in to se mora prenehati. Če bomo tako nadaljevali, bodo stvari vse hujše ," je dejal branilec Barcelone.

Med Realom in Barcelono bo tako do naslednjega "el clasica" malce miru, potem pa bo zanimivo spremljati, na kakšen način se bo Real lotil Kataloncev, ki so osvojili 10. superpokal.

Ne spreglejte