Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2013,
6.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Rudar NK Domžale NK Celje NK Mura NK Aluminij NK Triglav NK Gorica

Sreda, 17. 4. 2013, 6.59

8 let

Pestro v Kopru, v Celju štajerski derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaše v slovenski ligi čakajo tekme že dvakrat prestavljenega 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Uvod v Kranju in v Kidričevem, Domžalčani bodo pričakali Rudar, Koper Muro, Celje pa prvake.

Triglav je v minulem krogu proti Celju prvič vodil Dušan Kosič in prišel do morda ene ključnih zmag v boju za obstanek. To so bile tudi prve točke v spomladanskem delu sezone. Na lestvici klub iz Gorenjske zdaj le še za točko zaostaja za tokratnim tekmecem iz Nove Gorice, ki je bil na prejšnji tekmi blizu presenečenja v Ljudskem vrtu. Triglav in Gorica imata v medsebojnih dvobojih dokaj izenačeno statistiko, štirikrat se je tekma končala brez zmagovalca, sedem dvobojev so dobili Goričani, Kranjčani pa vseh pet na domačem igrišču. Triglavu je le enkrat v sezoni uspelo zmagati dvakrat zapored, in sicer, ko je premagal Koper in Maribor. Enis Đurković je v drugem delu prvenstva dosegel le en zadetek, skupno pa ni gola dosegel že 390 minut. Je pa proti Gorici v tej sezoni zatresel mreži na obeh tekmah.

Pri Triglavu bo zaradi poškodbe manjkal le Edvin Zolić, pri Gorici pa Miha Gregorič.

Aluminij je v slabi formi, vendar je v tej sezoni že premagal Olimpijo. Edin Osmanović klub iz Kidričevega po štirih tekmah še ni vodil do zmage. Kljub temu se Aluminiju obeta srdit boj za obstanek, proti Olimpiji pa bosta manjkala Marko Drevenšek in Emir Hodžurda. Olimpija se v tekmo podaja s popotnico visoke zmage proti Domžalam in je trdno na drugem mestu. Po prestani kazni se v kader znova vrača Boban Jović, zaradi poškodb pa zagotovo ne bodo zaigrali Dejan Đermanović, Anže Zorc in William Franklin Vicente. Vprašljiv je Andraž Šporar, ki ima v zadnjem času precej težav z bolečinami v gležnjih.

Zelo razpoložen je Nikola Nikezić, ki je na šestih tekmah zabil že sedem zadetkov in se je s skupno 13 zadetki povzpel na vrh lestvice najboljših strelcev.

Domžalčani na svojem štadionu niso zmagali že na šestih zaporednih tekmah, je pa treba omeniti, da je bilo tudi nekaj spornih sodniških odločitev. Bistveno bolje jim gre na gostovanjih. So pa Domžalčani v tej sezoni na svojem igrišču premagali Rudar, ki pa je zmagal v Velenju. Trener Stevan Mojsilović, ki ga je Darko Čeferin na tekmi z Olimpijo izključil, bo imel kar precej težav s sestavo ekipe. Zaradi poškodb bosta manjkala Gregor Zabret in Dragan Čadikovski, prepoved igranja pa imajo Ivan Knezović, Nejc Skubic, Michel Nack Balokog, Žiga Kous in Mato Šimunović. Domžalčani potrebujejo nekaj točk tudi na domačem igrišču, če se želijo zadržati na tretjem mestu.

Pri Rudarju so nanizali nekaj dobrih rezultatov, zbrali so kar 13 točk na šestih tekmah, kar je enak izkupiček, kot ga ima Maribor, in le točko slabši od Olimpijinega, in so na varnem šestem mestu. Manjkali pa bodo Nemanja Stjepanović, Rusmin Dedič, Uroš Roše, Elvis Bratanovič, Matjaž Rozman in Aleš Jeseničnik. Rudar ima devet točk manj od Domžal.

Ta tekma je pomembna za obe ekipi. Koprčani nujno potrebujejo točke za priključek k Domžalčanom in v boju za Evropo, Mura pa v boju za obstanek. Koprčani so proti Aluminiju prišli do šele prve spomladanske zmage in prekinili niz osmih tekem brez zmage. Rodolfo Vanoli proti Muri in Mariboru ne bo mogel računati na kapetana Ivico Guberca, ki ima tri tekme prepovedi igranja, se pa v kader vračajo Matej Mavrič-Rožič, Bojan Đukić in Miroslav Čovilo.

Mura je po zmagi in dveh remijih priznala premoč Rudarju, za Aluminijem pa zaostaja za točko. Po treh tekmah prepovedi se v kader vrača Rajko Rep, manjkali pa bodo Rok Gruškovnjak, Leon Horvat in seveda Fabijan Cipot. Obe tekmi v tej sezoni so dobili Koprčani.

Štajerski derbi ima vsaj ob pogledu na lestvico večji pomen za gostitelje, ki imajo ob tekmi več šest točk zaostanka za Domžalami. Maribor ima na vrhu kar 11 točk naskoka in ima veliko boljšo statistiko na štajerskih derbijih, na katerih je dobil 37 od dozdajšnjih 69 tekem. Celjani so slavili vsega desetkrat, a nazadnje na zadnjem obračunu v Ljudskem vrtu. Zaradi kartonov bo manjkal Blaž Vrhovec, ki je ob porazu v Kranju prejel že 10. karton v tej sezoni, manjkal pa bo tudi krilni vezist Benjamin Verbič. Se pa v kader vračata Miha Korošec in Marko Krajcer. Poškodovani pa so Iztok Močivnik, Marijo Močić, Stefan Ristovski in Tadej Gaber.

Maribor bo igral brez prvega zvezdnika Agima Ibraimija, ki je bil na tekmi z Gorico izključen. Zaradi poškodb bosta odsotna Aleksander Rajčević in Timotej Dodlek, se bo pa v ekipo po prestani kazni vrnil Nejc Potokar. Maribor je v nizu treh zaporednih zmag.

Ne spreglejte