Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
14. 11. 2011,
15.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Miran Pavlin

Ponedeljek, 14. 11. 2011, 15.53

8 let, 1 mesec

Pavlin odslej v Mariboru

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance in človek, ki je imel veliko zaslug za preboj Olimpije nazaj med elito, Miran Pavlin, bo odslej v vlogi funkcionarja Maribora.

Danes 40-letni zdaj že nekdanji nogometaš, ki ga pomnimo tudi po zadetku v Kijevu novembra leta 1999, s katerim se je Slovenija prebila na evropsko prvenstvo leto za tem, se je že nekaj časa pojavljal na tekmah Maribora, med drugim je bil tudi na gostovanju v Glasgowu, ko je vijoličastim uspelo priti v ligo Europa. Znano je, da je dober prijatelj s športnim direktorjem vijoličastih Zlatkom Zahovičem, a ker se je v zadnjem času na tekmah začel pojavljati tudi v uradnih klubskih oblačilih Maribora in se bojda prevažal tudi s klubskim avtom, so bili mnogi prepričani, da je začel sodelovati s prvoligašem iz Ljudskega vrta. Zdaj je to postalo tudi uradno, saj so v Mariboru potrdili sodelovanje z Miranom Pavlinom in zapisali: ''Začel se je nov delovni teden v Ljudskem vrtu, ob tekmovalnih pa se nadaljujejo tudi nove in nove organizacijske aktivnosti. Obseg dela v klubu se je v zadnjih mesecih občutno povečal in za uspešno delovanje ter izpolnjevanje vseh zahtev smo na različnih področjih klubskega delovanja dodali nove moči. Kot pomoč športnemu delu lahko predstavimo novega člana, sklenjen je dogovor in sodelovanje z NK Maribor je začel Miran Pavlin. Štiridesetletni nekdanji slovenski reprezentant (majico z državnim grbom je oblekel 63-krat), ki je aktivno sodeloval pri uvrstitvah in nastopih na evropskem leta 2000 ter svetovnem prvenstvu 2002, bo v prihodnje vpet v aktivnosti športnega dela našega projekta v Ljudskem vrtu.'' Kakšno vlogo natančno bo opravljal, uradno ni znano.

Nogometaš, ki je za gorečega nasprotnika Maribora, Olimpijo, igral v kar treh obdobjih (od 1993 do 1996, od 2002 do 2003 in nazadnje od 2005 do 2009), je torej poskrbel za potezo, ki bo med pristaši ljubljanskega kluba zagotovo dvignila veliko prahu.

Ne spreglejte