Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
15. 4. 2015,
17.06

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Luis Enrique Laurent Blanc

Sreda, 15. 4. 2015, 17.06

8 let, 3 mesece

Parižani se želijo maščevati Lionelu Messiju

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V osmini finala so odpravili Chelsea, kar je bilo presenečenje, zdaj želijo nogometaši PSG pripraviti še večjega. Na kolena želijo spraviti še zvezdniško Barcelono.

Parižani so bili leta 2013, prav tako v četrtfinalu lige prvakov, zelo blizu tega, da bi izločili Barcelono. Potem ko so pred domačimi navijači, takrat jih je še vodil zdajšnji trener Reala Carlo Ancelotti, remizirali z 2:2, so v Barceloni vodili z 1:0 in bili le 19 minut oddaljeni od velikega uspeha, a pot skozi vrata, ki so vodila med najboljše štiri v Evropi, jim je z golom v 71. minuti zaprl Pedro Rodriguez.

Zdaj so dve leti izkušenejši, še boljši in prepričani, da lahko po prevladi, ki so si jo v zadnjih letih zagotovili na francoskih tleh, odločneje zakorakajo tudi na evropski nogometni zemljevid. Žal bodo morali na prvi tekmi nastopati brez z naskokom največjega asa, ki v zadnjih letih tlači nogometno zelenico v Parizu, Zlatana Ibrahimovića, ki je bil povsem nezasluženo izključen na povratni tekmi osmine finala proti Chelseaju, a tudi brez najboljšega strelca verjamejo, da jim lahko uspe.

Tudi zato, ker so v tej sezoni Barcelono že premagali. Ekipi sta se pomerili v skupinskem delu. V Parizu je PSG zmagal s 3:2, v gosteh je klonil z 1:3.

PSG bo zelo oslabljen

Velika težava za domače bo tudi izostanek vezistov Marca Verattija, ki je prav tako kaznovan, in Thiaga Motte, ki je poškodovan, medtem ko Serga Auriera francoski prvaki ne bodo prav preveč pogrešali. Zelo so se razveselili, da bodo lahko računali na branilca Davida Luiza, ki je po zadnjih vesteh pravočasno okreval in bo danes nared.

Pri Barceloni imajo veliko manj težav. Pogrešali bodo le bočnega branilca Danija Alvesa, ki je kaznovan, medtem ko so se na to, da morajo igrati brez branilca Thomasa Vermaelena, že povsem navadili. Jasno največ pričakujejo od Lionela Messija, ki je v zadnjem času spet v odlični formi in bo tudi tokrat strah in trepet vratarja PSG.

Barcelona po devetih tekmah ni zmagala

Resda so Katalonci konec tedna v prvenstvu le remizirali, a gostovanje pri Sevilli ni bilo lahek zalogaj. Pred tem so v vseh tekmovanjih nanizali devet zaporednih zmag. PSG je prav tako v dobri formi. V vseh tekmovanjih je zbral štiri zaporedne zmage, nazadnje je konec tedna z zmago s 4:0 nad Bastio osvojil pokalno lovoriko, kar je Parižanom prav gotovo dalo pravšnjo dozo samozavesti pred novim, zelo pomembnim izpitom.

Pozor, brez Zlatana Ibrahimovića so zmagali, z njim so izgubili

"Smo ena izmed redkih ekip, ki je Barceloni v zadnjem času zabila tri gole, zato smo lahko optimisti. Moramo pa paziti, da bomo v obrambi igrali bolje, kot smo na zadnjih dveh tekmah proti Barceloni. Seveda je to lažje reči kot pa narediti, a potrudili se bomo, da nam uspe," pred tekmo pravi trener PSG Laurent Blanc. In kaj pravi trener gostov? "PSG bo oslabljen, to je jasno, a ne smemo pozabiti, da so nas Parižani premagali, ko so igrali brez Zlatana Ibrahimovića, izgubili pa so, ko je bil on na igrišču. Zdaj sta na sporedu novi tekmi, prva je pred nami. Dejstvo je, da nam ne bo lahko. Odločitev bo padla na povratni tekmi, pričakujem zelo izenačen dvoboj," je dejal Luis Enrique.

Ne spreglejte