Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
26. 3. 2013,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Igor Osredkar futsal

Torek, 26. 3. 2013, 10.54

8 let

Osredkar: Vemo, po kaj gremo v Turčijo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi slovenskim futsal reprezentantom je zagodlo slabo vreme, namesto ob 14.35 so se proti Turčiji odpravili nekaj pred polnočjo. Vseeno je pred začetkom kvalifikacij velik optimist Igor Osredkar.

Slovenska reprezentanca je nekaj pred polnočjo sinoči le poletela z letališča Jože Pučnik proti Carigradu in potem naprej proti Erzurumu. Delegacija bi morala na pot že ob včeraj ob 14.35, a je bil let odpovedan. Letalo turške družbe je namesto v Ljubljani pristalo v Benetkah. Kljub vsem nevšečnostim pa je še vedno zelo optimistično razpoložen kapetan Igro Osredkar: "Naša ekipa je v pravi formi. Dodatne samozavesti sta nam dali tudi zmagi proti Srbiji," pravi Litijan, ki je z 31 zadetki rekorder med strelci reprezentance, na uvodni tekmi kvalifikacij pa bo zabeležil že 90. nastop s slovenskim grbom na prsih.

Vsi govorijo o borbi o tistem drugem mestu, ki še vodi v dodatne kvalifikacije, a "Igi" je prepričan, da so se sposobni uvrstiti na EP tudi neposredno. To jim zagotavlja le prvo mesto v sedmi kvalifikacijski skupini. "Smo optimisti. Motiva nam ne manjka. Ciljamo na drugo mesto, kar bi nam zagotovilo najmanj dodatne kvalifikacije. A če se nam ponudi priložnost, bomo premagali tudi Ukrajince. Zakaj pa ne?" . Slovenija je do zdaj trikrat nastopila na prvenstvih stare celine, velik cilj je seveda nastopiti še na četrtem. Slovenski futsalisti bodo naredili vse, da ta cilj postane resničnost. "Vemo, po kaj gremo v Turčijo. Kakovosti nam ne manjka, naša naloga pa je, da to potrdimo na igrišču. Tudi nadmorska višina ne bi smela biti problem oziroma ovira. Da se znajdemo na taki ali podobni višini, smo dokazali proti Srbiji, ki smo jih dvakrat premagali na Rogli," še zaključuje Osredkar.

Turnir bo v turškem mestu Erzurum, ki leži na nekaj manj kot 1800 metrih nadmorske višine. Prvi nasprotnik Slovenije bodo v sredo gostitelji Turki.

Ne spreglejte