Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 9. 2015,
22.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Krunoslav Jurčić Dalibor Volaš ND Gorica

Četrtek, 10. 9. 2015, 22.01

8 let

Optimizem v Mariboru: novi trener pohvalil Volaša

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za nogometaše Maribora je reprezentančni premor napočil v primernem trenutku, saj se je zaostanek za Gorico in Olimpijo iz tedna v teden višal. Novi trener Krunoslav Jurčić je že bolje spoznal ekipo.

Vijolice v zadnjih dneh prestopnega roka niso veliko trgovale. V Ljudski vrt se je iz Aten kot posojeni nogometaš Olympiacosa preselil mladi črnogorski reprezentant Marko Janković, ki je poln pohvalnih besed na račun soigralcev in mariborskega kluba, to pa je bilo tudi vse. No, skoraj.

Ko je v mesto ob Dravi prišel novi trener in na vročem stolčku nasledil Anteja Šimundže, se je svet polepšal tudi Daliborju Volašu in Alešu Mejaču, ki sta se vrnila iz B-ekipe, se pridružila novemu strategu ter spustila v boj za mesto v prvem članskem moštvu.

"Volaš je pustil pozitiven vtis. Zanimal me je njegov vtis in kaže željo, da se vrne," je pred dnevi Primorca, ki se je po prisilni degradaciji zaradi spora s prejšnjim trenerjem vrnil med najboljše, pohvalil Krunoslav Jurčić. S tem je dal vedeti, da bi se lahko vrnitev Volaša, dokazanega strelca, kar je prikazal tudi v dresu druge mariborske ekipe, in Mejača, ki ima še nekaj težav z zdravjem, izkazala za eno od največjih poletnih pridobitev. Hkrati prinaša sporočilo, da bi lahko njuna vrnitev prinesla klubu večjo korist od prihod dveh novincev.

Stojanović in Kabha sta nared, Jurčića zanima le prvo mesto

Hrvaški trener se je razveselil tudi vrnitve Petra Stojanovića in Marwana Kabhe, ki ju ni več na seznamu poškodovanih. To je velik dobitek za mariborsko ekipo zlasti zaradi izstopajoče vrzeli na mestu desnega bočnega branilca, ki jo je bil prisiljen krpati Damjan Bohar, a se mu na nekaterih srečanjih ni izšlo najboljše.

Jurčić je po prevzemu mariborskega kluba samozavestno napovedal, da ga v mestu ob Dravi, ki ga v zadnjih sezonah razvajajo vrhunski rezultati vijolic, zanima le končno prvo mesto. Zanima ga torej le naslov prvaka, na katerega je bil navajen, ko je vodil zagrebški Dinamo.

Mariborčani po ekspresnem izpadu iz Evrope niso najbolje nadaljevali sezone v domačem prvenstvu. Po osmih krogih na lestvici zaostajajo kar za tremi tekmeci, za vodilno Gorico kar devet točk, pobegnil pa jim je tudi največji tekmec, ljubljanska Olimpija (+7). "Treba je predvsem povrniti zaupanje vase skozi agresijo in hitro igro. Kakovost ni vprašljiva, zadnje predstave so posledice psihološkega stanja," je za slabše predstave v zadnjih krogih, kjer so Mariborčani zapravljali prvoligaške točke, iskal razloge v nizki ravni samozavesti.

Pogreša šampionsko držo

Verjame v kakovost nogometašev Maribora, s katerimi se želi čim prej vrniti na vodilno mesto. ''Moramo prebuditi ekipo in se ukvarjati z agresivnostjo. Ekipa Maribora mora imeti šampionsko držo. Zaporedni naslovi prvaka in evropski uspehi jo dovoljujejo,'' je prepričan, da bi že majhen zmagovalni niz prinesel zamik v glavi ter vrnil šampionsko držo, ki je Mariborčanom v zadnjih sezonah pomagala do ogromnega števila domačih lovorik.

Jurčić se bo slovenskemu občinstvu prvič v Prvi ligi Telekom Slovenije predstavil v soboto, usoda pa je hotela, da se bo podal na vroče gostovanje k razigrani Gorici, ki je nanizala že neverjetnih sedem zmag in je senzacionalno zasidrana na vrhu razpredelnice.

To bo nesporni derbi 9. kroga, že v petek pa bo jasno, če bo Gorica sploh še vztrajala na prvem mestu, saj se bo drugouvrščena Olimpija dokazovala pri novomeški Krki in lahko (začasno) prehiti vrtnice.

Maribor je trdno odločen, da se domov iz Nove Gorice vrne s tremi točkami, saj se zaveda, da bo drugače zaman čakal na vrnitev šampionske drže, ki jo od varovancev zahteva novi trener.

Ne spreglejte