Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 5. 2011,
23.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona Real Madrid liga prvakov

Ponedeljek, 2. 5. 2011, 23.30

7 let, 12 mesecev

Opozarjajo na nepredvidljivi Real

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred povratno tekmo lige prvakov z Realom iz vrst Barcelone prihaja ogorčenje zaradi obračunavanj izven igrišča. Katalonci imajo ob finalu še željo, da ljudem preusmerijo pozornost na nogomet.

V taboru Barcelone so precej boljše volje, kljub porazu v prvenstvu proti Realu Sociedadu - štiri kroge pred koncem imajo še naprej osem točk prednosti pred Realom -, kot so bili pred prvo tekmo polfinala lige prvakov. Premagati obrambno nastrojeni Real Madrid z dvema zadetkoma razlike in obenem na svojo stran dobiti tudi precejšnjo psihološko moč, sta največji in morda celo najpomembnejši prednosti Barcelone po prvem "polčasu" velikega obračuna.

Guardiola v ospredju postavlja psihološko moč

V dneh med prvo in povratno tekmo je bilo veliko govora o medsebojnih obtožbah iz obeh taborov, svoj šov pa je imel spet Jose Mourinho. A kljub temu že četrti "el clasico" v le 17 dneh ne izgublja na privlačnosti in zanimivosti ter ostaja središče nogometnega dogajanja. "Ne vem kakšen Real naj pričakujem. Ima tako močno ekipo in veliko igralcev, da lahko igra na več načinov. Lahko se brani ali napada. Pripravljeni moramo biti na vse. Gre za zelo močan polfinalni par. Videli bomo, kako močni smo psihično. Vem pa, da nam bodo navijači pomagali, če bo šlo na tesno," je pred tekmo razpredal Josep Guardiola in dodal: "Hitreje si moramo podajati žogo. Zelo si želim začetka tekme in da si jo tudi svet ogleda ter se ob tem seveda prebijemo v finale. Skušali bomo igrati najbolje kolikor znamo in tisto, kar se je dogajalo na prejšnjih tekmah, je že v preteklosti. Upam, da se stvari iz prejšnjega tedna ne bodo ponovile," je povedal strateg Barcelone.

Xavi jezen na dogodke

Kljub vsem obrambnim poizkusom, kako zaustaviti dominacijo Barcelone na sredini igrišča, pa očitno proti Kataloncem še ni recepta, ki bi se lahko obnesel. Veliko vlogo pri tem ima predvsem izjemni Xavi Hernandez. "Imamo ugoden izid s prve tekme in želimo, da ljudje uživajo v nogometu, podobno kot mi igralci v tekmi," je naprej dejal 31-letni Katalonec in potem nekoliko jezno pripomnil: "Vidim, da ljudje niso osredotočeni na igro, temveč na postranske stvari, ki nimajo veze z nogometom. Mi se bomo skušali popolnoma osredotočiti na srečanje, ostale stvari pa nas ne zanimajo," je odločen Xavi, ki je s soigralci le še korak oddaljena od velikega finala bržkone proti Manchester Unitedu, a tokrat prizorišče ne bo Rim, kot leta 2009, temveč Wembley. Prav v Londonu pa je Barcelona osvojila svoj prvi od dosedanjih treh naslovov v ligi prvakov.

Iniesta in tudi Abidal v kadru

Barcelona je tudi pred tem, da po treh obračunih prvič v polfinalu najbolj elitnega evropskega klubskega tekmovanja izloči večnega tekmeca. Tudi zdravstveni karton Kataloncev je vse boljši. Za razliko do prve tekme bo nared Andres Iniesta, ki je imel poškodovano mečno mišico.

Po daljši odsotnosti se po operaciji tumorja na levicah vrača branilec Eric Abidal, a kljub težavam na levem boku še ne bo zaigral od prve minute, saj je med drugim med rehabilitacijo izgubil tudi precej telesne teže. Tako bodo pri Barceloni manjkali Adriano Correia, Maxwell, Gabriel Milito in napadalec Bojan Krkić. Pri Barceloni so torej nared, da še pred svojimi navijači pokažejo, kdo je vladar v Španiji in morda tudi v Evropi.

Ne spreglejte